Buutvrij for life & sQuare lanceren opleiding voor freelance creators

24-10-2023 (13:08) - Personal Growth

De kloof tussen schoolbank en beroepspraktijk is een groeiend probleem binnen de creatieve sector. Om dit gat te dichten, slaan sQuare - een accelerator voor ambitieuze freelance creators – en creatief bureau Buutvrij for life de handen ineen met de lancering van ‘sQuare Academy’.

Op basis van de ‘community engaged learning’ methode worden gedreven makers voorbereid op een duurzame carrière in de creatieve industrie. De eenjarige opleiding start 7 maart 2024.

Lifelong learning

sQuare Academy is een eenjarige opleiding die zich focust op conceptdenken, 21st century skills en het vergroten van ondernemersvaardigheden. sQuare heeft een theoretische basis gelegd, die door Buutvrij for life wordt aangevuld met netwerk en praktijkervaring. De Academy geeft toegang tot de sQuare community, een learning community van makers tot 30 jaar. sQuare alumni blijven betrokken als mentor en coach om de volgende lichting verder te helpen. Ruim 800 Amsterdamse mbo-alumni namen de afgelopen 5 jaar al deel aan sQuare’s programma’s.

Alle professionals

“sQuare bestaat vanuit de overtuiging dat het beroepsonderwijs alle toekomstige professionals zou moet bedienen. Momenteel schiet het systeem tekort. Het heeft een Eurocentrische inslag, vaardigheden worden niet op waarde geschat en kennisoverdracht is eenrichtingsverkeer. Met name afgestudeerde mbo’ers en autodidacte makers, op zoek naar de volgende stap in hun professionalisering, missen de aansluiting.”, aldus Johan van Aalst, co-founder van sQuare.

Hoger onderwijsdiploma

“sQuare Academy stelt jonge makers in staat om full focus, maar niet fulltime, toe te werken naar een volwaardig hoger onderwijs diploma. Dat is uniek. Ze kunnen doorwerken aan eigen betaalde klussen, relevante praktijkervaring opdoen en een krachtig netwerk opbouwen, aldus Jorn Dost, creative director bij Buutvrij for life.

De inschrijving van sQuare Academy start 1 december 2023.