Kijken onder de motorkap van onze economie

11-12-2023 (11:48) - Publicaties

We staan aan de vooravond van een andere wereld. Vijf bepalende golven zullen de wereldeconomie overspoelen. De klimaattransitie is een nieuwe trend. Met multiglobalisering en een door innovatie gestuwde productiviteitsboost hebben we te maken met kerende trends. De laatste twee golven, vergrijzing en oplopende schulden, zijn bestaande trends die de komende decennia in overdrive zullen gaan.

Er gebeurt zoveel tegelijkertijd, waardoor het moeilijk is om de grotere golven te onderscheiden van de kleine hypes. Welke economische ontwikkelingen zullen blijven nazinderen en welke zijn van voorbijgaande aard? Hoe zal de rente evolueren? Welke groeilanden zijn de wereldmachten van morgen? In welke sectoren ontstaan de grootste kansen?

In hun boek De nieuwe wereldeconomie duiken macro-econoom Koen De Leus en marktstrateeg Philippe Gijsels onder de motorkap van onze economie. Ze ontwaren de vijf grote trends die de komende dertig jaar ons leven en ons geld zullen beheersen. Met analyses en concrete adviezen bieden ze houvast, leggen ze verbanden bloot en temperen ze het alarmisme.

De nieuwe wereldeconomie
Koen De Leus & Philppe Gijsels
€ 39,99
Hardback
432 blz.
ISBN 978 94 014 9746 6