Roy Turpijn lanceert boek ‘Het Teameffect’

02-11-2023 (12:51) - Publicaties

Hoe kun je zorgen voor meer bevlogenheid en geluk in je werk? Hoe kun je zorgen voor meer synergie en impact met je collega’s? Hoe kun je als werkgever zorgen voor minder stress en ziekteverzuim bij jouw medewerkers?

Succesvolle samenwerking is hiervoor de sleutel, volgens auteur Roy Turpijn. In Het Teameffect beschrijft hij op inspirerende wijze hoe dit voor iedereen binnen handbereik ligt. In zes praktische stappen brengt Turpijn teams en individuele teamleden naar meer verbinding, verbetering en voldoening.

Werken in teamverband

Een toename in verantwoordelijkheden van werknemers leidt tot een groeiend belang voor samenwerking. Globalisering, hogere stakeholderverwachtingen en technologische innovatie gooien hier nog een schepje bovenop in complexiteit. Om succesvol te zijn en te blijven zijn teams nodig die bestaan uit leden die elkaar versterken en stuk voor stuk verbinding, verbetering en voldoening vinden in hun werk. De realiteit is  dat dit door velen niet gevonden wordt waardoor zij zich niet echt gelukkig en bevlogen voelen in hun werk, met de fysieke en emotionele klachten van dien. Dat ontdekte Roy Turpijn tijdens zijn 15 jaar ervaring als leidinggevende en trainer, in zijn onderzoek naar het werken in teamverband en tijdens het ontwikkelen van een nieuwe werkwijze voor teams in samenwerking met McKinsey. Om zoveel mogelijk werknemers en teams te helpen in de weg naar werkgeluk en -succes schreef hij het boek ‘Het Teameffect’.

Stappenplan

Ondanks dat elk team anders is en een andere aanpak nodig heeft voor succes, gelooft Turpijn dat enkele hulpmiddelen en best practices altijd toepasbaar zijn. In Het Teameffect combineert hij zijn eigen ervaringen en inzichten met best practices, theoretische kennis en hulpmiddelen. Het resultaat is een stappenplan om meer verbinding, verbetering en voldoening in teams te laten ontstaan dat direct toepasbaar is door alle teamleden. De methode is zowel inzetbaar voor op kantoor, als in nieuwe hybride werkvormen.

Werkgeluk en -succes

Aan de basis van het boek staat ‘Het Teameffect Model’, bestaande uit de zes stappen: Cultuur, Purpose, Organisatie, Vaardigheden, Leiderschap en Continu verbeteren, die allen verbonden zijn en elkaar versterken. Cultuur en Purpose bevinden zich in de buitenste ring van het model, omdat deze bepalend zijn voor de invulling van de andere stappen. “Cultuur is het fundament van Het Teameffect. Dit is het geheel aan gewoonten, rituelen en normen en waarden die bij een team horen. Dit geeft aan hoe er wordt samengewerkt en gecommuniceerd. Purpose geeft hierbij richting en vormt de identiteit. Beide vormen het DNA van het team en zijn daarmee bepalend voor de invulling van de rest van het model”, aldus Turpijn.

Het Teameffect is vanaf nu te koop in diverse webshops zoals Bol.com, Bruna en Managementboeken.nl en te vinden in de lokale boekwinkel voor €22.99.