'Van Capo tot CEO' genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2023

09-03-2023 (07:00) - Publicaties

Het boek ‘Van Capo tot CEO’ van Jan-Joost Kroon is door Managementboek.nl genomineerd voor de verkiezing van Managementboek van het Jaar 2023.

De jury zette het boek op de nominatie-longlist vanwege de originele manier waarop het leiderschap belicht.

Maffia-fascinatie

Auteur Jan-Joost Kroon is al meer dan 25 jaar gefascineerd door de Italiaanse maffia. Vanuit zijn bedrijfskundige achtergrond en werk als organisatieadviseur ziet hij dat ‘normale’ bedrijven wel iets zouden kunnen leren van de werkwijze van de maffia. Dat leidde tot het schrijven van zijn boek ‘Van Capo tot CEO’. De auteur legt uit: “Je zou het misschien niet direct verwachten, maar alle bedrijven kunnen leren van de Italiaanse maffia. Het zijn moderne miljardenbedrijven die hun familie en vrienden koesteren en tegelijkertijd keihard zijn voor buitenstaanders. En ze passen zich altijd weer aan nieuwe en veranderende situaties aan”. Het is een boek over bedrijfsvoering, strategie, leiderschap, reputatiemanagement, samenwerking en transparantie.

Nominatie Managementboek van het Jaar 2023

In 2023 wordt voor de 21ste keer het Managementboek van het Jaar gekozen, een initiatief van managementboek.nl. De jury over ‘Van Capo tot CEO’: “Leiderschap is vanuit de praktijk en realiteit onderzocht, met de spanning van Sopranos. Originele invalshoek, luchtig maar goed onderzocht, mooi vormgegeven, écht even wat anders.” De nominatie-longlist bestaat uit 48 door de jury geselecteerde boeken, en op 7 maart wordt hieruit een shortlist van 5 boeken gekozen. Eén van die vijf boeken maakt kans om op 20 april 2023 tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens het Managementboekgala 2023.