Kansen voor duurzaam ondernemen groot ondanks politieke onzekerheid

Kansen voor duurzaam ondernemen groot ondanks politieke onzekerheid

06-05-2024 (13:38) - Sustainable

Omnicom PR Group (OPRG) publiceert vandaag een whitepaper die het Nederlandse bedrijfsleven richting geeft op het gebied van duurzaam ondernemen in deze politiek onzekere tijd.

Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie, nam het whitepaper in ontvangst en onderstreepte de belangrijke rol van de eigen inbreng door ondernemers in het verduurzamingsbeleid van Nederland.

Duurzame transitie gaat door op nieuwe manieren

De belangrijkste conclusie van het whitepaper is dat de transformatie naar een duurzame economie doorgaat ondanks de nieuwe verhoudingen in de Tweede Kamer en de onduidelijkheid die dat met zich meebrengt. Wel blijkt dat het oude proberen beter te doen, niet meer volstaat. Bedrijven moeten op nieuwe manieren duurzaam ondernemen.

‘We merken dat bedrijven vragen hebben over de nieuwe politieke werkelijkheid van ons land en wat dat betekent voor hun duurzaamheidsstrategie. Onderzoek laat zien dat de verdere verduurzaming vertraagt in Nederland. Afgelopen jaar is de kleinste stijging in verduurzaming in 5 jaar gemeten. Het zou jammer zijn als het bedrijfsleven meer zou gaan afwachten want er liggen juist nu enorme kansen, zo laat ons rapport zien’, aldus Marjolein Rigter, Director Reputatiemanagement bij OPRG. 

Foto: V.l.n.r. Eli Schim van der Loeff, Marjolein Rigter, Rob Jetten