TommyTomato haalt 1,9 miljoen groeikapitaal op

TommyTomato haalt 1,9 miljoen groeikapitaal op

24-04-2024 (11:44) - Sustainable

De Nederlandse start-up TommyTomato heeft recentelijk 1,9 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. Hiermee kunnen ze hun missie voortzetten om groentelunches op basisscholen aan te bieden en hun bereik te vergroten naar meer steden in Nederland.

Het bedrijf dat in 2020 werd opgericht is in korte tijd uitgegroeid en heeft als missie om alle kinderen groente-eters voor het leven maken. Uit onderzoek blijkt dat 92 procent van de kinderen op school lunchen, terwijl Nederland een van de weinige Europese landen is die geen school lunch aanbiedt. Bovendien eten kinderen vaak ongezond en weinig groenten. Tommy Tomato probeert een verandering hierin te brengen. Vanuit hun locaties in Haarlem, Utrecht en Den Haag voorzien ze wekelijks meer dan 22.000 kinderen van warme, groenterijke lunches.

De maaltijden zijn vegetarisch, gevarieerd en zitten boordevol groente. Sinds de start van het bedrijf hebben ze meer dan 1,5 miljoen lunches op basisscholen verzorgd. Daarnaast bieden ze arbeidsplaatsen aan mensen die door het systeem worden uitgesloten zoals 65-plussers. Daardoor leveren ze een gezonde en sociaal inclusieve wereld.

Doorgroeien

In 2025 willen TommyTomato kunnen leveren aan alle grote steden in Nederland. Om deze snelle groei aan te kunnen investeren ze in verdere automatisering en uitbreiding van het team. Het opgehaalde groeikapitaal gebruiken ze om dit jaar nog uit te breiden en locaties te openen in Eindhoven en Rotterdam. Sinds 2021 worden ze door Stichting DOEN van Postcode Loterij ondersteund. Ook Stichting LifeTree Fund, die zich richt op regeneratieve oplossingen op het gebied van voeding, educatie en gezondheid, financiert TommyTomato sinds 2022 en verstrekt in deze financieringsronde opnieuw groeikapitaal. Social Impact Fonds Rotterdam stapt in als nieuwe investeerder en kennispartner. 

Fotografie: Claudia Rison