Agenda

Celebrating Aretha Franklin: 30 november groots eerbetoon in Het Concertgebouw

Concert

Celebrating Aretha Franklin: 30 november groots eerbetoon in Het Concertgebouw

do 30 november 2023 t/m do 30 november 2023 -

Op 28 april 1968 gaf Aretha Franklin één van haar weinige concerten buiten de Verenigde Staten in Het Concertgebouw in Amsterdam. De Nederlandse souldiva Shirma Rouse brengt samen met het Orkest Koninklijke Luchtmacht een muzikaal eerbetoon met precies de muziek van deze legendarische avond uit de Nederlandse muziekgeschiedenis

Door vliegangst kwam de Amerikaanse soulzangeres nauwelijks buiten de Verenigde Staten. De destijds 26-jarige Franklin had de jaren ervoor meerdere wereldwijde hits zoals 'Respect', 'Chain of Fools' en 'Natural Woman'. Ook in Nederland was ze enorm populair en dat was merkbaar in Het Concertgebouw waar het publiek ‘geladen met energie’ was. Het concert voor 2500 uitzinnige bezoekers in Het Concertgebouw werd extra legendarisch door video-opnames die ervan zijn gemaakt. De complete opname van het concert werd in 2018 bij het eerbetoon Concertgebouw Remembers Aretha Franklin integraal vertoond. Het concert was ook onderdeel van de bioscoopfilm RESPECT over het leven van Aretha Franklin die in 2021 uitkwam.

Koop je ticket nu

De kaartverkoop voor het concert Celebrating Aretha Franklin dat donderdag 30 november plaatsvindt,  is van start gegaan via de website van Het Concertgebouw.