Agenda

Dutch Media Week kondigt 8e editie aan

Festival

Dutch Media Week kondigt 8e editie aan

ma 2 oktober 2023 t/m zo 8 oktober 2023 - Nederlands grootste mediafestival Dutch Media Week heeft zijn 8e editie aangekondigd.

Van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober worden alle mediavormen in de spotlights gezet tijdens lezingen, talkshows, podcasts, rondleidingen, workshops, games, award-uitreikingen en een exclusief kijkje achter de schermen van het Media Park.

Uitreikingen

Het doordeweekse programma is gericht op (aankomend) mediaprofessionals, waarbij gedurende de week thema’s als Business, Innovatie, Talent & Onderwijs en Games aan bod komen. Zo wordt het BMY Mediatalent van het Jaar bekendgemaakt, houden mediabedrijven speeddates met stagezoekende studenten en jonge professionals en krijgt de Nederlandse game-industrie een podium tijdens de Dutch Game Day en de uitreiking van de Dutch Game Awards. Daarnaast wordt voor de tweede keer de Dutch Media Week Award uitgereikt aan de meest impactvolle mediamaker van het jaar tijdens het Dutch Media Week Award Dinner. Vorig jaar werd deze award uitgereikt aan Ikenna Azuike voor de wijze waarop hij met zijn werk een podium biedt voor andere culturen. Tenslotte biedt het festival ook dit jaar netwerkmogelijkheden voor ontmoetingen en inspiratie. 

Xperience Days

Aansluitend vinden op 7 en 8 oktober de Xperience Days plaats, een weekend waarop iedereen die geïnteresseerd is in media een kijkje kan nemen op het Media Park. Op zaterdag 7 oktober staat het gebouw van Beeld & Geluid in Hilversum in het teken van Gaming & Esports. Zo kunnen er diverse lezingen en workshops worden gevolgd, met als doel toekomstig talent te stimuleren en enthousiasmeren zich verder te verdiepen in de gaming-industrie. Daarnaast wordt die dag, in samenwerking met H20 Esports Campus, Go!Gaming en Pathé Bioscopen, een landelijke Rocket League competitie opgezet waarbij 16 teams strijden om de  bokaal en prijzenpot. Op zondag 8 oktober, is er van alles te doen op het Media Park.