ADE bevestigt nieuwe Pro-sprekers over onafhankelijk succes

ADE bevestigt nieuwe Pro-sprekers over onafhankelijk succes

29-08-2024 (14:22) - Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event (ADE) onthult een reeks nieuwe Pro-sprekers die gaan praten over succes voor onafhankelijke artiesten, labels en professionals. SoundCloud's CEO Eliah Seton gaat in gesprek met artiest Mau P. Daarnaast spreken experts van Bandcamp en TuneCore CEO Andreea Gleeson over de ultieme succesformules voor onafhankelijke artiesten.

Maar er is meer: de organisatie bevestigt ook dat Ellen Allien en Tresor Berlin's oprichter Dimitri Hegemann zullen spreken over de unieke UNESCO-status van de Berlijnse technoscene. Daarnaast zijn er gesprekken met Don Diablo, Laidback Luke, OVO Sound-artiest Naomi Sharon, Smallgod, Jaguar en Miss Nine. Ook komen er topmensen van Warner Music, Hospital Records, Glastonbury en ID&T aan het woord.

Succes als onafhankelijke artiest: CEO SoundCloud in gesprek met Mau P

In deze Insider Knowledge-sessie bespreken Nederlandse DJ/producer Mau P en Eliah Seton (CEO SoundCloud) en SoundCloud’s Head of Music hoe Mau P's succesvolle carrière tot stand is gekomen. Ze laten zien hoe SoundCloud een cruciale rol speelt bij het ondersteunen van onafhankelijke artiesten zoals hij. Deze sessie biedt waardevolle tips voor artiesten en muziekprofessionals die digitale platforms willen inzetten voor hun eigen succes.

Bandcamp: Essential Insider Knowledge

Bandcamp is een voorloper in de muzieksector als het gaat om onafhankelijkheid. Hun artist-first-aanpak zorgt ervoor dat muzikanten en labels direct contact hebben met fans en de controle over hun muziek behouden. In deze Insider Knowledge-sessie wordt besproken hoe het Bandcamp-model, waarbij artiesten een ongekend hoog percentage van de omzet verdienen, cruciaal is geworden voor onafhankelijke artiesten en labels. Het topteam van Bandcamp deelt tijdens ADE Pro tips om succes en omzet te maximaliseren in het huidige muzikale landschap.

Me and My Manager: Naomi Sharon (OVO Sound)
Zangeres en songwriter Naomi Sharon is de eerste vrouwelijke artiest bij OVO Sound, het platenlabel van superster Drake. Haar debutalbum kreeg wereldwijd lovende reacties. Samen met haar manager Jasper 'Djosa' Cremers deelt Naomi hun ambities, werkethiek en creatieve proces. 

Naast deze nieuwe namen heeft ADE onlangs supersterren Timbaland & Martin Garrix, Indira Paganotto, Sara Landry, Laurent Garnier en Chris Stussy aan het ADE Pro programma toegevoegd, evenals Grimes' manager Daouda Leonard en vele anderen.

De ADE Pro Pass geeft toegang tot het volledige conferentieprogramma tijdens ADE, naast netwerkevenementen, het Festivalprogramma en meer. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van ADE.