Appen met Kyra Roest over creativiteit in het zonnetje

08-02-2023 (12:15) - Appen met

Maandagavond ontving Kyra Roest, 'unsung hero' in de reclameindustrie, een GVR Coq d'Honneur tijdens het honderdjarig hanendiner. Als voortrekker van Embassy for Dutch Creativity is zij daarnaast druk in de weer om de komende editie in Cannes op de been te krijgen. 

Hi Kyra! Maartje van Fonk hier
Leuk je even te spreken! En natuurlijk gefeliciteerd met je kersverse ‘Coq’ (; Hoe heb je deze overwinning gevierd?
Joe joe Maartje!
Dank dank dank! Proud as a peacock!
Aan de champoepels natuurlijk! 
en met de versnaperingen van Ebru met team Dawn waar ik nu aan het freelancen ben.

Zoals het hoort!
Hoe bevalt het om bij Dawn je creativiteit kwijt te kunnen?

Dawn is een heeeeeeeel warm bad. Fijne mensen, strategisch en creatief sterk, goed voor mens en wereld daar waar het kan en bijkomend voordeel is dat ik te voet naar kantoor kan. Zeker met dit zonnetje buiten.

Dat is goed om te horen! Over het zonnetje gesproken, hoe staan de plannen voor Cannes er dit jaar voor? Denk je dat het gaat lukken om de Dutch Embassy weer op de been te krijgen?
Tuuuuuuurlijk! Ik heb een rotsvast vertrouwen dat de Nederlandse creatieve industrie gelooft in de Embassy. Ik hoop alleen van ganzenharten dat we voor 1 maart het beoogde budget met zijn allen bij elkaar krijgen. Bij deze dus ook de oproep aan de hele industrie om het samen te doen. De Embassy is immers voor ons allemaal!

Inderdaad, alleen nog even een paar goeddoeners vinden 
Waar denk je dat die onzekerheid dit jaar vandaan komt? Minder aandacht voor de creatieven?

De onzekerheid zit vooral in het feit dat ik persoonlijk niet meer het risico kan nemen dat er geld bijgelegd moet worden. Vandaar dat ik met Leendert (producer) heb afgesproken dat we tot 1 maart hebben om het geld bij elkaar te halen. Dit jaar is men veel sneller dan afgelopen jaar. Toen kregen we nog tot 2 dagen vooraf de aanmeldingen. En dat was heel stressvol voor mij. Dit jaar hebben de eersten zich al voor de kerst gemeld. DEPT, Gala Law, Alfred, en uiteraard Dawn x Springbok. Creativiteit is juist booming! En het goed doen ook. Gewoon met de trein naar Cannes dus allemaal.

Aha, goed plan dan die deadline! En natuurlijk met een goed doel
Ik hoop jullie daar binnenkort weer in het zonnetje te zien shinen
Bedankt voor je tijd en reacties Kyra!

Heb er nu al zin in! Dank Maartje!