Appen met Laurens Franssen over 'huggen'

25-09-2023 (09:30) - Appen met

Op dinsdag 19 september lanceerde The Present Movement het initiatief BIG HUG met een exclusieve collectie sweaters, een awarduitreiking en de veiling van een masterpiece sweater. Wij appten met initiatiefnemer Laurens Franssen, ook oprichter van u-inc. Zij creëerden het BIG HUG-concept.

Status: -

Hoi Laurens, Maartje van Fonk Magazine hier
Leuk om je even te spreken! Hoe was het om dinsdag jullie campagne te lanceren?

Hi Maartje, leuk dat je me appt!
Het is was een BIG HUG op zich hoe alles dinsdag bij elkaar kwam. Heel bijzonder 

Gaaf! Hoe is dit mooie initiatief tot stand gekomen?

Vorig jaar werden wij benaderd door Odette van Zijdveld van SoulBites, en ook lid van The Present 100, of we konden meedenken over het upcyclen van een partij vintage sweaters ten behoeve van The Present. Al snel ontstond het idee om met deze sweater collectie het thema van SoulBites “The world needs a group hug”, letterlijk te laten manifesteren als een sociaal gebaar op zichzelf. Dit was het vertrekpunt van de BIG HUG campagne.

Hoe hebben jullie je laten inspireren voor het BIG HUG concept?

In eerste instantie vanuit de missie van SoulBites en The Present, maar we waren vooral verrast over de impact die een ogenschijnlijk simpel gebaar als een HUG kan hebben.
Wist jij dat het geven of ontvangen van een HUG, naast de sociale impact, stress vermindert, bloeddruk verlaagt, slaap verbetert, spieren kalmeert, dopamine vrijmaakt en vertrouwen wekt?
Bijzonder toch? En HUG BIG. Want 8 keer per dag, 5 seconden lang HUGGEN heeft het meeste effect.

Wauw! Waarom hebben jullie gekozen om met deze boodschap te focussen op Braive?

Vanuit de sociale en mentale impact die een HUG heeft, werd vanuit The Present als snel de verbinding gemaakt met Braive.
75% van de mentale problemen ontstaan voordat iemand 25 is; Braive zet zich hier voor in. Dit voelde direct heel logisch.
Om hier nog meer aandacht voor te vragen hebben we artist Cheraine Baljé gevraagd om een masterpiece te ontwerpen van de BIG HUG sweater. Deze is afgelopen dinsdag tijdens het event geveild voor een bedrag van EUR 1.500.

Een heel mooi bedrag (:
Wat motiveert je om je op deze manier in te zetten via The Present?

Een leefbare toekomst; dat is waar ik me persoonlijk en vanuit onze ambities met u-inc 100% voor inzet.
The Present brengt beweging door gelijkgestemden en initiatieven met elkaar te verbinden.
Dit project illustreert dat op een bijzonder manier. Wat begon met het upcyclen van sweater collectie resulteerde in een impactvolle campagne en werd tevens de introductie van de BIG HUG award, dit jaar uitgereikt aan de Rotterdamse straathuisarts Michelle van Tongerloo. Het is hoopvol en geeft enorm veel energie terug om hier op deze manier aan bij te dragen.

Gaaf! De winnares van de Award zet zich weer op een andere manier in voor anderen dan Braive; wie hopen jullie vooral te helpen met deze campagne?

De campagne, en het dragen van de sweater, is een uitnodiging om meer sociale verbinding te maken. In het algemeen, maar met name ook met diegene die er misschien niet direct om zullen vragen.

Mooie afsluiter (: Dank Laurens voor je tijd!
Ik hoop dat we nog veel van dit mooie initiatief zullen horen

No prob en leuk om te doen.