Appen met Merlijn van Vliet

Appen met Merlijn van Vliet

04-12-2023 (12:32) - Appen met

Samen met luchtvaartondernemers Evert-Jan Feld en Matthijs Collard heeft Merlijn van Vliet de crowdfundingscampagne 'Vliegen op de Zon' gelanceerd. Het doel van de E-Flight Academy en E-Deck is om piloten duurzaam op te leiden en te laten vliegen op zonne-energie. We appten met Merlijn van Vliet over het project en zijn carrièreswitch. 

Whatsapp status: -

Hee, Merlijn, dit is Elizabeth van Fonk weer!! Hoe gaat het met je?

Heel goed!
Dit weekend persbericht verstuurd over onze Crowdfunding ‘Vliegen op de Zon’ en het wordt lekker opgepakt, dus dat is fijn!

Dat is goed om te horen! Kun je wat meer vertellen over de inspiratie voor de crowdfunding 'Vliegen op de Zon'?

Jazeker! In 2021 zijn we E-Flight Academy ‘s werelds eerste elektrische vliegschool gestart. Al snel groeide dat uit tot een volledige vliegschool met 50 studenten en samenwerkingen met KLM Flight Academy en Defensie.
Om het concept van elektrisch vliegen compleet te maken, hebben we een gigantische hangaar gekocht die we zijn gaan omtoveren tot Hangaar van de Toekomst. Dit project bestaat uit het installeren van 530 zonnepanelen en een grote megabatterij, wat het mogelijk maakt om volledig elektrisch en op zonne-energie te vliegen.
Al snel merkten we dat heel veel mensen enthousiast werden van dit concept én we hadden nog een stukje financiering nodig. Dus 2 vliegen in 1 klap! Zo kwamen we erbij om deze crowdfunding op te starten.

Dat zijn al behoorlijke stappen! Je ziet nu niet te Whatsappen in de lucht hoop ik?

Haha nee. Don’t app and fly 

Gelukkig maar... Ik ben benieuwd, waarom heb je de switch gemaakt van reclame man naar luchtvaartondernemer?

Lang verhaal kort: Ik was best wel heel erg klaar met de reclamebranche. Dus toen was het beter om te stoppen. Ik zocht toen een nieuwe uitdaging waar ik voor de lange termijn mijn tanden in kon zetten. Dat werd toen eigenlijk bij toeval het verduurzamen van de luchtvaart! Daar valt nog zoveel te halen en te doen. En daar kán je echt iets toevoegen en betekenen. Ook het zelf aan de stuurknuppel zitten bij je eigen merk/ onderneming en dan daarmee impact maken, dat kan ik alle bureau-eigenaren aanraden! 

Een gedurfde stap! Heb je veel klanten vanuit het vakgebied die lessen volgen bij E-Flight?

Haha nee dat niet. Ik had ook echt een beetje afstand nodig, dus heb er ook niet heel hard mn best voor gedaan. Dit interview is eigenlijk de eerste keer weer dat ik in aanraking kom met reclame! Maar iedereen is welkom hoor. Ik ben zelf ook piloot geworden. En ook dat kan ik iedereen aanraden!

https://youtu.be/4zfASgbA55w?si=WzmjLuuK_Up341jA
Kan je vliegen met je kids bijvoorbeeld! Echt het leukste dat er is!

Wat cool! Gelukkig whatsapp je niet in de lucht, maar ik zag wel dat je vanuit de cockpit een Podcast opneemt. Kan je daar wat meer over vertellen?

Ja klopt ja! Daarin combineer ik 2 dingen die graag doe: elektrisch vliegen én erover praten. De cockpit blijkt eigenlijk best wel een leuke vliegende studio te zijn om mensen te interviewen die dagelijks bezig zijn met duurzame luchtvaart. Ook omdat een elektrisch vliegtuig veel stiller is dan een normaal vliegtuig, geeft dit wel een unieke ervaring.

Een origineel idee is het zeker!

Fun fact: Tijdens dit interview is er €14.000 bijgekomen bij onze Crowdfunding… (ik zit continu te refreshen :))
Dank! 

Fingers crossed dat het bedrag snel wordt opgehaald? Waar kunnen mensen het project steunen?

Dat kan op: www.crowdaboutnow.nl/vliegenopdezon

Laat je het ons weten wanneer het bedrag is opgehaald? Dan komen wij graag een dagje met je vliegen!

Zal ik doen. En deal! Jullie (én de rest van de branche!) zijn altijd welkom om een rondje stil en schoon te komen vliegen! 

Daar houden we je aan! Bedankt voor je tijd Merlijn :)

Graag gedaan! En jullie bedankt voor jullie aandacht en tijd!