Appen met Nienke van Heusden (Kaliber): 'Denk voorbij het beeldscherm’

04-11-2022 (12:02) - Appen met

Vanaf november 2022 treedt Nienke van Heusden toe tot het bestuur van Dutch Digital Agencies (DDA). Als Managing Director van Kaliber Interactive zet Van Heusden zich dagelijks in met haar collega’s om de grenzen van het digitale vakgebied te verkennen en te verleggen. ‘Ik heb er zin in om dit ook met de grotere groep van DDA-leden te doen!’

Whatsapp status: Making sense

Gefeliciteerd met je benoeming! Wat dacht je toen je hoorde dat je gekozen was als nieuw bestuurslid?
Ik had er direct superveel zin in. Ik vind het ontzettend leuk om echt een nieuwe uitdaging te hebben voor de komende drie, vier jaar. Om samen met de rest van het bestuur de digitale bureaus nog slimmer te maken.

Hoe digital ben jij?
Toen ik 14 jaar geleden bij Kaliber begon, was het de bedoeling dat ik een half jaar zou blijven. Ik kwam uit de traditionele reclamewereld, en dat digitale? Daar had ik niet zoveel mee. Inmiddels is dat wel anders! Als ik zie welke slimme dingen we maken – het mooie van digital is natuurlijk dat het eigenlijk grenzeloos is. Nee bestaat gewoon niet. We bedenken oplossingen die ver voorbij het beeldscherm reiken.

Waar ga je je voor inzetten als DDA-bestuurder?
Wat mij betreft kunnen de bureaus nog meer van elkaar leren. Van fouten, successen en uitdagingen. Ik wil graag kijken hoe we meer met elkaar kunnen optrekken, en de rol die DDA als branchevereniging daarin speelt. Als Managing Director bij Kaliber ben ik bijvoorbeeld veel bezig met talentontwikkeling. Dat is zeker in deze tijd ontzettend belangrijk. Hoe zorg je dat medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen op een manier die goed past bij het bureau? In dat soort HR-vraagstukken bijt ik mij graag vast.
Zoals ik mijn collega’s uitdaag om zich te blijven ontwikkelen, heb ik ook zin om zelf weer iets nieuws te leren. Het logo van Kaliber is Tommy, een 7-jarige vol ontdekkingsdrift. Altijd nieuwsgierig naar het onbekende. Alle mensen van Kaliber hebben zo’n Tommy in zich, ik zeker ook!

Waar kijk je het meest naar uit?
Ik heb heel veel zin om met de andere bestuursleden en het bureaumanagement van DDA er een mooie tijd van te maken. Tijdens de eerste gesprekken hadden we direct een persoonlijke klik: naast de serieuze gesprekken konden we ook met elkaar lachen. Voor mij is dat heel belangrijk om goed samen te werken. Ik weet zeker dat we veel voor elkaar gaan krijgen om samen de digitale bureaus in Nederland nog slimmer en betekenisvoller te maken. Want dat digitale bureaus werk van betekenis maken, staat wat mij betreft vast. De ontdekkingsdrift die Kaliber koestert, zie ik ook terug in andere bureaus. En door onderlinge samenwerking kunnen we dat nog beter inzetten en goede oplossingen bedenken. Daar draait het om.

Dank voor dit gesprek, Nienke. Veel  succes met al je plannen en fijn weekend straks :)
Jij ook!