Appen met Tio Laurey over de launch van innovatief sneakerplatform WOOVIN

06-04-2023 (09:56) - Appen met

Startup sneakerplatform WOOVIN heeft in een eerste investeringsronde 150.000 euro opgehaald. Goed nieuws dus, voor founder Tio Laurey (22). Komende maand wordt het platform écht gelanceerd. Wij appten met Tio over hoe wat WOOVIN uniek maakt, hoe hij zelf ooit het sneakerwereldje is ingerold, en wat zijn mooiste paar is geweest. 

Status: In vergadering.

Hey Tio! Dit is Maartje van Fonk magazine
Leuk om even met je te appen! Hoe gaat het met je, na het goede nieuws van de afgelopen tijd?

Hi Maartje!
Bedankt voor je bericht!
Hier gaat alles zeker goed, druk bezig met onze lanceringsmaand. En natuurlijk super dat we onze investeringsronde bekend hebben kunnen maken!

Gefeliciteerd met het mooie bedrag! Wat maakt Woovin echt uniek in de sneakerwereld?

Dankjewel!
Goeie vraag, wij hebben een platform opgezet gebaseerd op een nieuw concept voor de sneakerwereld. Wij werken namelijk met memberships voor verkopers in plaats van de 10-15% transactiekosten die de andere platformen vragen. Hierdoor kunnen wij zorgen voor hogere winstmarges voor verkopers, lagere prijzen voor kopers en het persoonlijker maken voor beide partijen in een veilige omgeving!
Daarnaast zijn wij het eerste platform die verkopers de mogelijkheid biedt om tegen een maandelijkse fee hun eigen online sneaker store te runnen. Waarbij wij ze alle tools bieden die ze nodig hebben!
Op deze manier zorgen wij ervoor dat je als koper weet waar je je sneakers koopt & als verkoper weet aan wie je je sneakers koopt. Waardoor je kunt netwerken met elkaar en we een community willen bouwen!

Oke nice! Eigenlijk geef je dus andere 'kleine' ondernemers ook een platform?
Miste je zo'n community zelf nog online?

Jaa zeker, we hebben verschillende type verkopers. Van kleine liefhebbers met minder dan 20 paar, tot grotere resell stores met duizenden paartjes.
Jaa, zeker met de platformen van tegenwoordig mis ik dit stuk, waarbij het echt draait om de transactiekosten voor het platform. Hierdoor supporten zij geen onderling contact tussen de gebruikers. Terwijl dat in mijn ogen juist een groot deel van het leuke aspect was van het handelen in sneakers. Het netwerken met andere liefhebbers, shoppen bij je favoriete verkopers als koper en het bouwen van een klantenbase als verkoper.

Klinkt goed! Hoe ben jij zelf ooit terecht gekomen in de sneaker hype?

Vanaf me 14e eigelijk al begonnen. Dus onderhand zo een acht jaartjes actief.
Het begon met een passie voor de exclusievere sneakers en vervolgens zelf ook gaan collecten en meegedaan aan verschillende raffles (lotingen). Zo rolde ik ook steeds meer in de markt erachter.
Als jongen van 14 was het toch wel heel indrukwekkend om een sneaker te winnen en vervolgens te verkopen voor soms wel duizenden euro’s. Waardoor ik hier steeds meer in ben gerold en me passie hiervoor zeker nooit meer weg zal gaan.

Dus zeker zelf al heel wat ervaring!
Wat is je mooiste paar geweest in die 8 jaar?
Of met de leukste herinnering?


Jaa, zeker, na acht jaar toch heel wat mooie paartjes en deals verder inderdaad!
Hmmm, goeie vraag weer hoor, maar ook erg lastig. Ik denk ‘t mijn eerste paartje moet zijn die ik heb gewonnen. Dit betreft de Yeezy 750 Grey Gum. Ik was veertien en schreef me in voor een raffle van dit paartje die ik met al te veel geluk wist te winnen! Met al m’n zakgeld ging ik naar de winkel. Vervolgens verkocht ik die in nog geen week tijd voor ruim €1.000 winst door. Wat op die leeftijd toch al te bijzonder was!

Thanks voor je tijd Tio en heel veel succes met jullie launch de komende tijd!

Superrr
Erg leuk!!
Gaaf magazine heb je! Mocht je nog wat vraagjes hebben, ik ben sowieso bereikbaar