Even appen met Pablo Lücker

Even appen met Pablo Lücker

18-10-2021 (16:48) - Appen met

'Social rebirth', dat kunnen we misschien allemaal wel gebruiken. Kunstenaar Pablo Lücker verbrandde als symbool voor het verwijderen van zijn Instagram-account met een vlammenwerper een afbeelding van zijn feed. Hoe kwam hij op dit idee en heeft hij spijt? FONK appte even bij.
 
Hi Pablo! Anne van FONK hier. Heb je tijd om even te appen?
Hi Anne! Jazeker
nu is prima

Top! Je werk Social Rebirth is tot stand gekomen door een challenge op 538. Hoe bevalt het herboren leven?
Ja goed! Was natuurlijk even wennen, maar het voelt ook wel heel bevrijdend. Een nieuwe start is motiverend voor mijn creativiteit. Ik heb als artiest te veel van de cijfers laten afhangen. Meer volgers, meer likes... daar wil ik in de toekomst anders mee omgaan.

Ja, tof! Is inderdaad wel een beetje een maatschappelijke obsessie inmiddels, die aantallen
Klopt! De cijfers van mijn nieuwe account gaan vast weer groeien, maar ze zijn niet meer het belangrijkste. Het gaat om de kwaliteit. Bereik kun je overal kopen, creativiteit niet.

Dat is zeker waar
Je hebt een nieuwe eigen galerie! Kun je daar wat meer over vertellen?
Ik heb inderdaad een nieuwe gallery aan de Keizersgracht in Amsterdam. “House of Pablo” zie ik als mijn tweede huiskamer waar ik mensen mijn kunst kan laten ervaren.
Naast mijn studio waar ik mijn kunst maak, heb ik nu als artiest ook een eigen plek waar ik mijn beelden en schilderijen kan laten zien en exposeren. Voor mij voelt dit als een grote stap!
Maar ik zie de gallery ook als broedplaats voor creatief talent en ruimte om te kunnen experimenteren. Nieuwe projecten presenteren en mensen samenbrengen onder het genot van een hapje en drankje. Het gaat me hier ook niet meer om de grote aantallen bezoekers, zoals bij mijn eerdere exposities, maar juist om kwaliteit en het geven van persoonlijke aandacht aan liefhebbers van mijn werk.

Gefeliciteerd! Heel tof
Waar ben je verder nog mee bezig qua nieuwe projecten?

Ik werk aan een heel tof project met beelden van marmer. Ik kom uit een familie van kunstenaars en ben de 7de generatie. Mijn opa en overgroot-opa waren beeldhouwers. En het stond al heel lang op mijn creatieve verlanglijstje om hier een keer iets mee te doen. Ik heb een hele toffe partner gevonden met een specialisme in marmer. Hierdoor kan ik mijn droom in vervulling laten gaan. Daarnaast ben ik als artiest altijd op zoek naar nieuwe manieren om te creëren. Zo ben ik ook bezig met het maken van non-fungible tokens (NFT’s), een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Hier staan meerdere toffe projecten van op de planning. Ik mag er nog niet veel over zeggen maar één hiervan heeft in ieder geval te maken met een hele snelle auto ;)

Oh vet! Ik ben heel benieuwd!
Thanks voor je tijd Pablo! Ik hoor graag van je nieuwe projecten
Jij ook bedankt voor je tijd en ik nodig je t.z.t. graag uit voor de officiële opening van House of Pablo. Groet, Pablo