Podcast 'Take a Break' komt met 'How to tussenpensioen'

07-12-2022 (13:51) - Audio

De podcastserie ‘Take a Break’ heeft nu ook een aantal ‘How to tussenpensioen’ afleveringen gemaakt. De afleveringen zitten vol tips voor wie van plan is een keer een sabbatical te nemen. In Take a Break, de podcast vertelt in iedere aflevering iemand over de langere break die hij of zij genomen heeft of gaat nemen. 

De thema's van de zeven ‘how to tussenpensioen’ afleveringen zijn praktischer van aard. Bijvoorbeeld hoeveel je nodig hebt voor een tussenpensioen, hoe een break je geld kan besparen of opleveren, het bepalen van je bestemming, en hoe je dit voor elkaar krijgt met leerplichtige kinderen. Ook Robin Seetz van De Spaarpodcast komt langs. 

Inspirerende verhalen

Take a Break, de podcast ging afgelopen zomer van start en heeft net het eerste seizoen, dat tien afleveringen telt, afgerond. De uiteenlopende verhalen van gasten kunnen inspirerend zijn voor luisteraars die zelf denken aan een langere break. Zo vertelt actrice en blogger Lieke Pijnappels dat ze haar acteercarrière tijdelijk achter zich liet voor een solo reis naar Australië, deelt Cosmas Blaauw zijn verhaal over de reis door Nieuw-Zeeland met vrouw en tieners terwijl hij een start-up runde en legt Jojanneke Vellekoop uit dat zij en haar vriend een jaar lang de wereld rondzeilen terwijl ze daarvoor nog nooit de Noordzee waren overgestoken. Vaste gastheren zijn Luuk Roks (30), ondernemer en vader van twee kinderen die zelf graag een langere break zou willen nemen en Sjaak Zonneveld (56), ervaringsdeskundige die al vier keer een tussenpensioen nam (en de term bedacht) én er een boek over schreef.

De podcast is een initiatief van BrightPensioen en Geuren en Kleuren Media, die ook de productie verzorgt.