Appril Festival brengt in april voor tiende keer app-talent bij elkaar

08-03-2024 (09:30) - Bucket list

Het Appril Festival brengt 17 tot 26 april app-experts, ontwikkelaars, ontwerpers en zakelijke professionals samen voor een week vol inspiratie, netwerken en educatieve sessies. Het wordt de tiende keer dat de appcommunity, bestaande uit meer dan 20.000 mensen, het festival organiseert. Deze keer vinden de activiteiten door het hele land plaats.

Het Appril Festival vindt een week lang plaats in verschillende steden in Nederland, helemaal in het teken van apps. Jacqueline de Gruyter, founder van het Appril Festival en ook wel bekend als Miss Appril, benadrukt het belang van deze editie. “Met het Appril Festival 2024 willen we niet alleen de Nederlandse app-community versterken, maar ook nieuwe initiatieven een vliegende start geven door hen in contact te brengen met de juiste experts en middelen.” 

Podium voor Nederlandse app-makers

Het festival biedt een podium aan Nederlandse app-makers en -bedenkers waar ze hun producten in de schijnwerpers kunnen zetten. Daarnaast lanceert het festival een nieuw digitaal platform met het hele jaar door interessant nieuws over app-ontwikkeling, evenals een overzicht van expertbureaus en een trainingsprogramma voor en door experts in de branche. Ook wordt door middel van een vacatureaanbod een totaaloverzicht geboden, waardoor het festival een cruciale ontmoetingsplaats wordt voor talent in de app-industrie.

Apps en AI

Als het enige event van Nederland dat zich 100% richt op apps in de breedste vorm – van idee tot in de store – gaat Appril Festival met alle ontwikkelingen mee, van de lancering van de eerste app in de AppStore tot de laatste techontwikkelingen nu. “De app als digitale dienst heeft onze levens veranderd. We staan nu aan de poort van een nieuwe revolutie, namelijk AI. Ik kijk uit naar de kansen die dit zal bieden”, zegt Jacqueline de Gruyter. Pinch, YipYip en Wuzzon zijn de eerste bureaus die kennissessies zullen organiseren waarin zij hun kennis gaan delen.

Over Appril Festival

Het Appril Festival is het grootste evenement in Nederland dat zich uitsluitend richt op de totale ontwikkeling van apps, van idee tot lancering in de store. Het netwerk van Appril bestaat uit meer dan 20.000 app-makers, ontwikkelaars, ontwerpers en marketeers in Nederland.

Het festival wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor The House Of Appril, met dank aan Leon Brouwers.