BIG ART maakt deelnemers jubileumeditie bekend

BIG ART maakt deelnemers jubileumeditie bekend

27-08-2024 (12:31) - Bucket list

Eind september viert kunstplatform BIG ART haar tiende jubileum in Amsterdam. Een lang weekend worden de bovenste verdiepingen van het Slotervaartziekenhuis gevuld met grote kunstwerken, zoals schilderijen, foto's, lichtinstallaties, tekeningen en textiele werken. 

In de afgelopen jaren groeide BIG ART uit tot een kunstevenement van formaat dat door haar tijdelijke karakter en locatie steeds weer van gedaante verandert. Naast vertrouwde deelnemers verwelkomt BIG ART ook veel nieuw talent. Zo doen beeldhouwer Ivan Cremers en lichtkunstenaar Freek Heijkers voor het eerst mee. De tiende editie van BIG ART biedt opnieuw een levendige mix van kunstwerken die samen een prikkelend geheel vormen.

Diamantbeurs

BIG ART begon in 2016 in de voormalige Diamantbeurs en is opgericht door cultureel ondernemer Anne van der Zwaag. Sindsdien betrok de beurs verschillende bijzondere locaties met een groeiende stoet deelnemende galeries en kunstenaars. In de afgelopen jaren nam BIG ART steeds weer een andere vorm aan en voegde zich naar de architectuur en sfeer van de locatie. Voor kunstenaars speelt de locatie vaak mee bij het maken van nieuw werk.

Jubileumboek

Tijdens deze feestelijke editie wordt een beeldend boek gelanceerd ter ere van het jubileum. De publicatie is geschreven door Edo Dijksterhuis en bevat onder andere korte interviews met auteur en tentoonstellingsmaker Tracy Metz, Rijksbouwmeester Francesco Veenstra, museumdirecteur Annabelle Birnie en architect Bjarne Mastenbroek. 

BIG ART Slotervaart vindt plaats van vrijdag 27 september tot en met zondag 29 september. Tickets zijn online en aan de deur te krijgen. Alle deelnemers vind je hier.