Domstad bruist tijdens Dutch Health Week

28-03-2024 (11:46) - Bucket list

Van 7 tot en met 14 april vindt de Dutch Health Week plaats in Utrecht. In ziekenhuizen, musea en sportclubs verspreid door de stad vinden tijdens deze week allerlei activiteiten plaats voor bewoners en zorgprofessionals.

Van een sportles, een concert van het alzheimerkoor, een expositie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), een open dag bij de bloedbank tot aan verschillende zorgvakbeurzen: er is voor ieder wat wils tijdens de Dutch Health Week. De organisatie wil met al deze activiteiten een gezonde stad en regio Utrecht bereiken.

Burgemeester Sharon Dijksma opent op Wereld Gezondheidsdag Dutch Health Week tijdens de Culturele Zondag Beating Heart, die wordt georganiseerd door Utrecht Marketing. Deze officiële opening vindt plaats op 7 april op het Jaarbeursplein. Tijdens ‘Beating Heart’ ontdekken bewoners hoe kunst en cultuur mensen helpt om gezond en gelukkig te zijn.

Audrey Wilschut, projectleider Dutch Health Week, vertelt: "We zijn super trots dat we Dutch Health Week officieel openen tijdens Wereld Gezondheidsdag. Hét moment dat we extra stilstaan bij de impact van voeding, beweging en leefomstandigheden op de gezondheid van iedereen. Dit zijn dé onderwerpen waar we tijdens Dutch Health Week volop aandacht aan besteden, vandaar dat we 'gezondheid' in de breedste zin van het woord meenemen. Van onderwijs, wetenschap, cultuur, musea, huisvesting, stedenbouw, mobiliteit, horeca, voeding tot sport."

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van de Dutch Health Week.