'Door de bomen het bos' in het Kröller-Müller Museum

19-03-2024 (15:33) - Bucket list

Geen museum is zó verbonden met de natuur als het Kröller-Müller Museum in De Hoge Veluwe. In de tentoonstelling 'Door de bomen het bos' kijken kunstenaars in hun werk op verschillende manieren naar de verhouding tussen mens en natuur. In de beeldentuin creëert Circus Andersom twee zintuigelijke wandelingen bij deze tentoonstelling. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 23 maart tot en met 15 september.

In totaal zijn er werken van vier kunstenaars te zien: Andy Holden over de hoofdrol voor vogels, Eija Liisa Ahtila over architectuur, kunst en natuur, Julian Charrière met fotogravures van verdwijnend landschap en Hans op de Beeck over reflectie, bezinning en verbeelding. 

Zintuigelijke wandeling

Makerscollectief Circus Andersom creëert voor de tentoonstelling een korte en een lange wandeling door de beeldentuin waarbij alle zintuigen worden aangesproken. De verbinding tussen mens, kunst en natuur staat centraal.

Inspiratie uit vogelzang

Op 26 mei om 15.00 uur voeren Andy en Peter Holden, voor het eerst buiten Groot-Brittannië, de performance Lecture on Bird Song uit in het Kröller-Müller Museum. Met geluidsfragmenten, foto’s, filmpjes en muziekinstrumenten laten ze zien hoe de mensheid door de geschiedenis heen inspiratie heeft geput uit vogelzang. De performance is Engelstalig.

Voor actuele informatie en online kaartverkoop zie krollermuller.nl