Eerste namen Boom Chicago Comedy Festival bekend

19-03-2024 (14:08) - Bucket list

Van 11 tot 21 juli vindt de vierde editie van het Boom Chicago Comedy Festival plaats. Nederlandse en Engelstalige programmering, bekend en nieuw talent, van improvisatie tot cabaret; er is voor ieder wat wils bij het BCCF.

Er staan dit jaar enkele nieuwe gezichten op de line up: Rayan Panday, bekend van Comedytrain en de tv-show LOL, laat een gedeelte zien van zijn nieuwe show Karma, Steven Brunswijk, de Brabantse comedian, vertelt op 12 juli zijn grappen in het Engels, en Derek Scott Mitchell, bekend van @letsdoubledutch, komt op 14 juli langs voor een uur vol stand-up, imitaties en sketches. 

Brendan Hunt, de creator van de successerie Ted Lasso, begon zijn carrière ooit in Amsterdam bij Boom Chicago. Op 17 juli vertelt hij in Koninklijk Theater Carré hoe dat eraan toeging, tijdens zijn hilarische show 5 Years in Amsterdam. Ook is hij op 18 juli te zien bij Boom Chicago met The Movement You Need. Hunt vertelt hierin over zijn liefde voor The Beatles en vertelt welke rol hun muziek heeft gespeeld in belangrijke momenten van zijn leven, toen hij opgroeide met een alcoholistische moeder.

Thema shows

Daarnaast zijn er ook enkele themashows te zien tijdens het BCCF: Laugh Out Proud, een queer Comedy Extravaganza met host Katie Nixon, Stacey Smith’s Ladies Night Out en Niet Normaal: Americans in Holland, waarin ‘expat comedy’ centraal staat.

Stacey Smith, artistiek directeur van Boom Chicago, vertelt over BCCF: “Na een zeer succesvolle jubileumeditie van BCCF vorig jaar kijk ik enorm uit naar het festival van deze zomer. Boom Chicago is door de jaren heen een bijzondere plek geworden voor veel mensen, daarom blijven ze terugkomen. Als expat ben ik verliefd geworden op Amsterdam, de stad heeft zoveel te bieden. We willen dat ons festival dat weerspiegelt: een divers programma, met voor ieder wat wils.”

De kaarten voor de nu aangekondigde shows zijn vanaf vandaag te koop in een pre-sale. Op 9 april is de volledige line-up bekend, dan start de verdere kaartverkoop.