Immersive Tech Week 2023

08-08-2023 (10:55) - Bucket list

Immersive Tech Week 2023, georganiseerd door de VRDays Foundation, kondigt vandaag de line-up van topcuratorenaan. 

Kijk samen met hen en hun speciale gasten van 28 november tot 1 december 2023 in de Doelen Rotterdam naar de toekomst van XR. Het conferentieprogramma van de Immersive Tech Week behandelt de thema's: integratie, creativiteit en connectiviteit. De Doelen in Rotterdam zal gastheer zijn voor een evenement over de toekomst van XR-technologieën, waarbij professionals, onderzoekers, studenten, kunstenaars, makers en XR-enthousiastelingen van over de hele wereld samenkomen. Bij de editie van vorig jaar waren er meer dan 5, 000+ XR aanwezigen, sprekers, exposanten, makers en artiesten voor het eerst in de Doelen. 

De Line-up

De Line-up bestaat onder andere uit: 
Karen Palmer is de verhalenverteller van de toekomst, een bekroonde XR-maker en futurist die de implicaties van AI en technologie op maatschappelijke structuren onderzoekt. In samenwerking met Alex McDowell, een bekroonde ontwerper en verhalenverteller, zal Karen tijdens de Immersive Tech Week een verhelderende verkenning van futurisme als activisme creëren.
Hsin-Chien Huang, bekend om zijn pionierswerk in het integreren van geavanceerde technologieën met kunst, literatuur, design en toneelvoorstellingen, is sinds 1995 een drijvende kracht achter interdisciplinaire projecten en innovatieve bijdragen. Tijdens zijn sessie zal hij worden bijgestaan ??door Astrid Kahmke en Francois Klein op het podium en Jean Michel Jarre online om licht te werpen op hoe meeslepende technologieën dynamische samenwerkingen over de grenzen heen kunnen bevorderen.
Mel Slater is een Distinguished Investigator aan de Universiteit van Barcelona in het Institute of Neurosciences en mededirecteur van het Event Lab (Experimental Virtual Environments for Neuroscience and Technology). Bekend om zijn inzichten en uitgebreide jarenlange onderzoek, zal de expertise van Mel Slater bijdragen aan een sessie die conventies uitdaagt en de horizon verbreedt op het gebied van menselijke activiteit en gedrag in de metaverse. In deze sessie behandelt hij de technische grondslagen van de metaverse, de opkomende rol van AI en de implicaties ervan voor de samenleving.