Inspirerende verhalen en intitiatieven op het Tomorrow Film Festival

Inspirerende verhalen en intitiatieven op het Tomorrow Film Festival

24-10-2024 (13:06) - Bucket list

Na het grote succes van de eerste editie organiseert filmclub met een missie Cinetree op 26 november voor de tweede keer het Tomorrow Film Festival. Hierbij staat alles in het teken van inspirerende verhalen van pioniers en initiatieven die werken aan een hoopvolle toekomst. 

Tijdens de voor publiek toegankelijke openingsavond in DeLaMar in Amsterdam zullen o.a. changemaker Melati Wijsen, actrice Thekla Reuten en auteur Kees Klomp spreken. Aansluitend op de impactvolle openingsavond biedt het online filmfestival van 26 november t/m 2 december een bijpassende filmselectie die voor heel Nederland beschikbaar is om te kijken via Cinetree.

Hoopvolle verhalen in tijden van (klimaat)crisis

De constante stroom aan negatief klimaatnieuws kan overweldigend zijn en leidt bij veel mensen tot een gevoel van machteloosheid. Het Tomorrow Film Festival wil met inspirerende verhalen deze negatieve gevoelens doorbreken en laten zien wat er wél mogelijk is. Cinetree gelooft dat verhalen bepalend zijn in hoe we naar de wereld kijken en uiteindelijk handelen. In een tijd waarin 1 op de 5 jongeren lijdt aan klimaatdepressie is het tijd voor een nieuw narratief. Daarom is de opening dit jaar voor het eerst open voor het publiek.

Cinetree-oprichter Hanna Verboom: "Documentaires zijn ontzettend invloedrijk. Uit onderzoek blijkt dat ze bepalender zijn dan influencers, politici en nieuwsberichten. Wij geloven in deze kracht van film en doen er met ons kleine filmplatform alles aan om een ander geluid te laten horen. Het is de hoogste tijd dat we onze camera’s richten op wat er we´l goed gaat, en op wat ons verbindt.''

Tomorrow Film Festival

Hosts en sprekers tijdens het festival zijn Thekla Reuten, Jim van Os, Melati Wijsen, Kees Klomp, Hanna Verboom, Ikenna Azuike & Jessica den Outer. Het avondvullende programma biedt een inspirerende mix van talks, interviews en optredens, afgewisseld met fragmenten uit de Tomorrow-filmcollectie. Tickets zijn hier verkrijbaar. De films die zijn geselecteerd voor Tomorrow Film Festival zijn vanaf 26 november een maand lang beschikbaar op het online platform van Cinetree. Deze films en meer informatie vind je op de website.

Tomorrow Film Festival wordt georganiseerd in samenwerking met Hivos en wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation.