Jägermeister lanceert opnieuw Save The Night Fonds: Verbeter het nachtleven

28-09-2023 (11:48) - Bucket list

Het Jägermeister #SAVETHENIGHT Fonds 2023 is terug en open voor inschrijvingen. Het doel van het fonds is om het nachtleven te verbeteren op het gebied van duurzaamheid, diversiteit en veiligheid.

Het fonds ondersteunt ideeën die de nachtcultuur verbeteren. Iedereen kan een inzending doen via www.jagermeister.com/en/save-the-night. De jury beloond winnende aanvragen met een bedrag uit het totale budget van €100.000 om het idee tot leven te brengen met de steun van Jägermeister. Het doel van het fonds is om de toekomst van de nachtscène veilig te stellen, zodat toekomstige generaties kunnen genieten van het beste van het nachtleven. Om deze reden is Jägermeister de samenwerking aangegaan met de Londense club Fabric. Samen doen ze een oproep om ideeën in te dienen om het nachtleven veiliger, inclusiever en duurzamer te maken.

Nachtleven helpen bloeien

De jury van het #SAVETHENIGHT fonds wordt dit jaar weer ondersteund door een beoordelingspanel, met onder andere Jorge Nieto, Creative Director bij nachtclub Fabric in Londen. Jorge wordt vergezeld door radiopresentatrice Jamz Supernova, artist manager en DJ Elijah, DJ en journalist Jaguar en Jayda G, Grammy-genomineerde schrijver, producer en DJ. Kai Deschsling: ‘’Het #SAVETHENIGHT Fonds 2023 heeft als doel om deze zeer belangrijke sector, die voor zoveel mensen over de hele wereld een toevluchtsoord is geworden, te helpen heractiveren. We kijken ernaar uit om degenen te ondersteunen die gepassioneerd zijn over het nachtleven en hun steentje willen bijdragen. Inzendingen kunnen overal en door iedereen worden gedaan; we zijn simpelweg op zoek naar de beste ideeën om het nachtleven te helpen bloeien.’’

Bewustzijn creëren

In 2022 werden drie winnaars geselecteerd uit Berlijn, Londen en Nairobi. In Berlijn bestond het winnende idee uit het creëren van een meer inclusieve clubavond, waarbij mensen met een handicap werden omarmd en bewustzijn werd gecreëerd voor dit belangrijke onderwerp. Het winnende idee uit Londen leidde tot de creatie van een meer duurzame clubavond. In Kenia werkte de winnaar samen met Jägermeister om een mentorprogramma te ontwikkelen voor jong barpersoneel uit meer stedelijke gebieden, waarbij ze naar de hoofdstad werden gebracht om hen de kennis te geven die ze nodig hebben om hun carrière verder te ontwikkelen. Degenen die willen deelnemen, kunnen hun ideeën indienen tot 20 november 2023.