MEAU opent de VriendenLoterij ZomerConcerten

06-03-2024 (13:40) - Bucket list

Het programma van de VriendenLoterij ZomerConcerten 2024 is bekend. De feestelijke opening op 1 juli ligt in handen van MEAU.

De zomerreeks bestaat verder uit meer dan 80 concerten met muziek uit alle windstreken voor jong en oud. Van prachtige klassieke concerten, tributes en film- en gamemuziek tot swingende jazz en pop. Kaarten zijn vanaf donderdag 7 maart, om 10.00 uur te koop via zomerconcerten.nl.

Deelnemers van de VriendenLoterij krijgen 50% korting, omdat zij de zomerprogrammering van Het Concertgebouw mede mogelijk maken.

Grootse klassieke namen uit Nederland en daarbuiten

De zomerprogrammering presenteert onder anderen Oscar-winnaar Tan Dun die zijn eigen koorwerk Nine – zijn antwoord op Beethovens Ode an die Freude – dirigeert Jean-Guihen Queyras, vioolvirtuoos Hilary Hahn, sterviolist Bomsori Kim en meesterviolist Marc Bouchkov. Met concerten van onder meer het Concertgebouworkest, pianisten Iris Hond, Ronald Brautigam en Jan-Willem Rozenboom, en harpiste Lavinia Meijer zijn ook klassieke musici van eigen bodem goed vertegenwoordigd.