Nieuwe tenstoonstelling bij STRAAT trekt koninklijke belangstelling

08-04-2024 (13:37) - Bucket list

Op 18 april vindt de opening van de tentoonstelling ‘DUO. Beyond Two Visions: A Spanish Dutch Creative Collaboration’ plaats in het STRAAT Museum. De tentoonstelling heeft werken van zowel Spaanse als Nederlandse straatkunstenaars en wordt geopend door Koning Willem-Alexander en zijn Spaanse collega Felipe VI.

Tijdens de tentoonstelling worden tien nieuwe muurschilderingen gepresenteerd die de lange culturele geschiedenis van Spanje en Nederland verkennen. Vijf kunstenaars uit Spanje en vijf kunstenaars uit Nederland werken in duo’s om vijf culturele thema’s aan te pakken. De vijf thema's zijn artistiek erfgoed, historische ontwikkelingen, bouwkundige stromingen, visie op de toekomst en natuurlijke landschappen. Hoewel de thema’s in duo zijn aangepakt, presenteert elke kunstenaar een eigen werk waarop ze hun eigen inspiratiebronnen, technieken en visie laten zien.

Culturele geschiedenis

Met deze tentoonstelling staat niet alleen de vriendschap tussen Spanje en Nederland centraal, maar ook de verbondenheid van de twee landen in de wereld van de straatkunst. Daarnaast benadrukt de tentoonstelling de evolutie en diversiteit van elk land op het gebied van muurschilderingen en straatkunst.

De tentoonstelling is te zien van 19 april tot en met 2 juni 2024.