Onder de sterrenhemel op het Cinetree's Forest Filmfestival

27-07-2023 (12:31) - Bucket list

De 4e editie van het Cinetree's Forest Filmfestival vindt plaats op 12 & 13 augustus in het Amsterdamse Bostheater. Ook dit jaar staan de magische avonden in het teken van bijzondere filmverhalen gecombineerd met inleidingen en muziek onder de sterrenhemel.

Hanna Verboom: “Super trots dat we voor de vierde jaar op rij samenkomen in het Amsterdamse Bostheater, iets waar we als team Cinetree elk jaar weer zo naar uitkijken. Dit jaar halen we weer alles uit de kast voor de twee meest magische filmavonden van je leven en kijken we naar misschien wel de twee meest besproken films van 2023, het hele bos staat in thema van elementen uit de films ‘Barbie’ en ‘Asteroid City’. Verwacht spectaculaire voorprogramma's, voordrachten en avonden om nooit te vergeten.”

Het programma

Op zaterdag 12 augustus opent het festival met Barbie, de betoverende nieuwste film van Greta Gerwig’s (Lady Bird, Little Women). Gerwig neemt de kijker mee in een rollercoaster van emoties terwijl Barbie worstelt met een existentiële crisis. Deze film met hypergestileerde beelden is een ware parel. Margot Robbie en Ryan Gosling schitteren in de hoofdrollen en slagen er in Barbie en haar entourage tot leven te brengen op een ongekende manier.
Zondag 13 augustus staat Cinetree's Forest Filmfestival in het teken van het universum van regisseur Wes Anderson en zijn Asteroid City. Anderson neemt de kijker mee naar een futuristisch woestijnstadje uit de jaren '50, waar een kersverse weduwnaar en zijn vier kinderen deelnemen aan een sterrenkijk-conventie in het betoverende plaatselijke observatorium. 

De kaarten zijn online verkrijgbaar, en kosten 15,00 euro per stuk, te bestellen via cinetree.nl/events.