TV-nostalgie in overvloed bij Beeld & Geluid Spoelt Terug

TV-nostalgie in overvloed bij Beeld & Geluid Spoelt Terug

14-05-2024 (17:05) - Bucket list

Beeld & Geluid gaat terug in de tijd met de eerste editie van Beeld & Geluid Spoelt Terug. Tijdens de archiefdagen op 25 en 26 mei staat de TV-nostalgie centraal met verschillende activiteiten voor jong en oud.

Op zaterdag 25 mei staat de dag in samenwerking met Omroep MAX in het teken van het populaire tv-programma Nederland op Film. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls geeft een lezing en je kunt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Nederland op film bekijken. Ligt er nog een film te verstoffen op zolder? Bezoekers kunnen hun parels op 16mm en 8mm films laten beoordelen door experts en ze ter plekke laten digitaliseren of gebruikmaken van de aanwezige scanners om ze te bekijken.

Presentator Harm Edens kijkt op zondag 26 mei samen met schrijver Harrie Geelen, actrice Loeki Knol en andere gasten terug op het populaire Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Het kinderkoor van destijds treedt op én voor het eerst in decennia wordt een ‘nieuwe’ aflevering van Hamelen vertoond, dankzij de vondst van vier nog ontbrekende afleveringen. Kinderen leren alles over het hoorspel in een workshop gepresenteerd door Bram Heijligers, bekend van TikTok en het tv-programma Au pairs. Ook is er een expositie te zien met o.a. Karbonkel (uit Ik Mik Loreland) en de Fabeltjeskrant.

Het volledige programma bekijk je hier