Biermerk Brand lanceert nieuwe YouTube-serie Brand Brouwmeesters

Biermerk Brand lanceert nieuwe YouTube-serie Brand Brouwmeesters

17-09-2024 (11:55) - Campagnes

Brand lanceert een nieuwe long-form YouTube-serie ‘Brand Brouwmeesters’. De infotainment-serie heeft als doel de bekendheid van Brand's brouwerij en de ontwikkeling van haar speciaalbieren te vergroten, met name onder bierliefhebbers (25-35 jaar) uit het Zuiden.

Influencers Barbara Sloesen, Perry de Man en Tom Dumoulin nemen het tegen elkaar op om de titel ‘Brand Brouwmeester’ te winnen. De online serie is samen met Brand ontwikkeld door team5pm en Storyboard.

Influencers brouwen eigen bier

"Bij Brand draait alles om passie voor kwaliteit en het doorgeven van onze liefde voor brouwen." zegt Nannette de Koning, Marketing Manager Brand. "In Limburg liggen onze roots en met deze YouTube-serie willen we niet alleen onze afkomst in de schijnwerpers zetten, maar ook een open dialoog aangaan met bierliefhebbers. We geven influencers de kans om hun eigen bier te brouwen, en zo nieuwe smaken te ontdekken. Het delen van kennis en ambacht staat centraal, want samen met onze community willen we blijven groeien en vernieuwen."

Voor de conceptontwikkeling onderzocht team5pm wat consumenten graag zien op het gebied van bier. Met deze data is het format ontwikkeld, in samenwerking met Storyboard.

“Brand zet zich in voor innovatie en de ontwikkeling van nieuwe bieren, onder leiding van meesterbrouwer Nils Reichhardt, via de micro-brouwerij in Wijlre. De uitdaging was om dit verhaal niet alleen authentiek, maar ook effectief, over te brengen aan de kijker. Data laat zien dat Brand’s doelgroep bovengemiddeld interesse heeft in de details van het brouwprocesen bier- en eetcombinaties. Bovendien zagen we dat vooral creators long-form YouTube-content maken, maar veel biermerken niet. Dit biedt een kans voor Brand!” zegt Erik Mus, Commercial Lead van team5pm.

Naast dit onderzoek heeft Storyboard, samen met het team van Brand, influencers geïdentificeerd die aansluiten bij het merk en de serie. De geselecteerde profielen hebben allemaal een band met Limburg en een aanhang in de zuidelijke regio.

Dentsu is verantwoordelijk voor de distributiestrategie.

Brand Brouwmeesters bestaat uit vier long-form afleveringen en 16 short-form assets. De eerste twee afleveringen zijn momenteel live.

Credits

Klant: Brand
Verantwoordelijk Klant: Gaby van der Linden, Laurens Pot, Nannette de Koning, Laura van der Molen, Mia Atkins, Luuk Verzendaal

Bureau: Storyboard & team5pm
Creative lead: Chris Römer & Jochem Klicks
Creative: Sebas van Marion
Strategie: Sander Beukhof, Jessy Snikkers
Account: Yara Mureau, Erik Mus
Project Manager: Mellijn van Zanen
Creative Director: Sebas van Marion

Productiemaatschappij: team5pm
Producer: Milou van Denbosch & Karlijn Kamphuis
Regie: Sebas van Marion
Edit: Elrik Rink
DOP: Jeffrey Vogels en Jasper Mulder
Sound: Sjoerd Kats
Grading: Elrik Rink
VFX & Designs: Yukio Ho en Ying Ying Yü
Social Edits: Elrik Rink en Isabella Blom

Distributie online: Amber Kuijs (Dentsu), Maaike Vos (Dentsu), Sil Leijdekkers (Dentsu), Ilse Kremer