Consumentenbond lanceert publishing serie met bizarre consumentenverhalen

26-09-2023 (16:22) - Campagnes

Vandaag lanceert de Consumentenbond hun eerste brand publishing serie ‘Eerlijk waar?!’. Geanimeerde telefoongesprekken met een lach en een traan, waarbij de meest bizarre en oneerlijke verhalen van consumenten een hoofdpodium krijgen.

Situaties die de Consumentenbond met juridische en financiële hulp, het onderzoeken en vergelijken van producten en diensten en collectieve claims daadwerkelijk aanpakt. De redactieformule met bijbehorende serie is ontwikkeld in samenwerking met N=5. Het markeert een volgende stap in de nieuwe merkpositionering en is onderdeel van de campagne ‘Eerlijk is eerlijk’.

Advertising & Brand Publishing

De Consumentenbond strijdt al 70 jaar voor de belangen van consumenten. Martin de Beer, merkstrateeg bij de Consumentenbond: "Als onafhankelijke organisatie zorgen wij ervoor dat Nederlandse consumenten de beste keuzes kunnen maken en krijgen waar ze recht op hebben. Onder de nieuwe generatie consumenten wordt dit echter nog te weinig gezien en gevoeld. Onze nieuwe merkcampagne, die eerder dit jaar uitkwam, richt zich dan ook voornamelijk op millennials, waarbij advertising de merkbelofte ‘Eerlijk is Eerlijk’ invoelbaar maakt. Nu voegen we samen met N=5 Brand Publishing toe om deze belofte verder te bewijzen."

Doelgroep betrekken

Anne Stokvis, creative partner N=5: “De Consumentenbond pakt samen met consumenten oneerlijke bedrijven en praktijken aan. Met een brand publishing aanpak betrekken we de doelgroep hierbij. Zowel op de eigen social, als in de content serie ‘Eerlijk Waar’. Voor deze serie hebben Paul Wagemaker en Arnout Robbe van N=5 samen met het merkteam van de Consumentenbond consumentenleed weten te vertalen naar entertainende stories, waarbij inhoud en creativiteit elkaar versterken. Dit verdiepen we vervolgens op het platform van de Consumentenbond en met eigen formats op social. Zo laat Brand Publishing zien hoe je middels creativiteit een merkbelofte verder kunt bewijzen, in een wereld waar aandacht een schaars goed is.”

De komende maanden worden meer afleveringen gelanceerd. Hierin wordt steeds samengewerkt met een andere animator die het verhaal tot leven brengt. Met behulp van waargebeurde verhalen van consumenten komen de proposities van de Consumentenbond impliciet aan bod.