Kappersbranche bundelt krachten met nieuwe arbeidsmarktcampagne: ‘Ik ben kapper’

25-09-2023 (16:31) - Campagnes

Verschillende partners uit de Nederlandse kappersbranche hebben de krachten gebundeld om het kappersvak vol in de schijnwerpers te zetten.

De nieuwe campagne ‘Ik ben kapper’ laat zien hoe creatief, sociaal en divers het kappersvak is. Met de campagne willen de samenwerkende partners uit de branche de trots onder huidige kappers aanwakkeren en de potentiële kappers van de toekomst inspireren om voor het kappersvak te kiezen.

Echte kappers aan het woord

De hoofdrolspelers van deze campagne zijn zes echte kappers, die ieder op hun eigen manier impact hebben op hun individuele klanten, hun community en het straatbeeld van Nederland. Vanuit deze zes diverse perspectieven toont ‘Ik ben kapper’ de veelzijdigheid van het kappersvak. Elke kapper heeft een andere achtergrond of specialisme; wat ze gemeen hebben is trots en passie voor hun vak.

De campagne wordt op maandag 25 september 2023 gelanceerd met een interactieve website, een campagnevideo, content op verschillende socialmediakanalen en zes verdiepende video’s over de kappers. Ook is er een online toolkit met content die kappers op hun eigen social media kunnen delen, om zo zelf onderdeel te worden van de campagne.

Bijzondere samenwerking

‘Ik ben kapper’ is een samenwerking van verschillende bedrijven, opleiders en organisaties uit de kappersbranche. Initiatiefnemer Martijn Abers van de Nederlandse Kappersakademie vertelt: ‘Het is fantastisch dat de kappersbranche op deze manier samenkomt om aan het Nederlandse publiek te laten zien wat ons vak zo mooi maakt. Met deze campagne willen we alle kappers van Nederland trots maken en mensen inspireren om voor een carrière in het diverse kappersvak te kiezen.’

De partners in deze samenwerking zijn ANKO, Schwarzkopf Professional, Kinki Kappers, Team Kappers, BrainWash, Ami Kappers, Hizi Hair, L’Oréal Professional Products Division, Cosmo Hairstyling, Nederlandse Kappersacademie, Happy Hair Service, Bookies KM en Wella Company.

De campagne komt uit de koker van RAUWcc.