Tabitha, sor en Big2 komen samen om jongeren hart onder de riem te steken

31-05-2023 (10:50) - Campagnes

Vandaag lanceerden sor en Tabitha de videoclip voor het nummer ‘Het is oké. Met het nummer willen ze jongeren het vertrouwen geven om te praten als ze zich bijvoorbeeld somber of gestrest voelen. De videoclip is onderdeel van een campagne die Roorda Reclamebureau ontwikkelde in opdracht van VWS.

De meerjarencampagne ‘Hey, het is oké' is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en is ontwikkeld in samenwerking met MIND, MIND Us en Young Impact.

Tips

In online video’s geven ervaringsdeskundigen tips hoe je om kan gaan met somberheid of stress. Roorda bracht samen met het label Noah’s Ark de artiesten sor, Tabitha en producer Big2 bij elkaar om deze boodschap te vertalen naar muziek. Het nummer is te streamen op Spotify, Apple Music en andere platforms. De campagne is onder andere te zien op sociale media en op scholen.

Artiesten aan het woord

Sor: “Ik wil jongeren stimuleren te praten over hun gevoel. Anders ga je alles opkroppen, en wordt het alleen maar erger.” Tabitha: “Ik ervaar vaak druk voor een show omdat ik altijd het beste van mezelf verwacht. Ik merk dat ik dan erg prikkelbaar ben en soms ook wel onzeker. Door er met mijn omgeving over te praten word ik weer rustig. Ik wil jongeren het vertrouwen geven dat perfect zijn niet bestaat en dat het oké is om je te voelen zoals je je voelt”.

Credits

Verantwoordelijk bij opdrachtgever: Jeannette Cantrijn – van Roomen (VWS), Simone van Straalen (DPC) en Renske van Hartevelt (DPC)
Bureau: Roorda Reclamebureau
Strategie: Floor Busch (Roorda) en Nina Meijer (Tabula rasa)
Creatie: Joeri Jansen, Tom Zwart en Anne van Andel

Account: Hans Bauman, Anne van der Meulen en Riska Arends
Design: Jorn Slotboom
Artiesten: sor en Tabitha
Producer: Big2
Begeleiding & projectmanagent: Shari Hubeek, Jesse van Leeuwen en Kenneth Henn (Noah’s Ark)
Regisseur: Souf Kinani (Het Buro)
DOP: Lenny Lu
Edit: Demi Wesselo
VFX: Sem Leuven
Grading: Wietse van Bezooijen
Overige bureaus: Initiative, HvdM, SoMention en Mr. & Ms Oasis, MIND Us, Soundcircus, Kaaps Amsterdam