BenBits genomineerd bij Coolest Dutch Brands

07-09-2022 (16:43) - Cool Brands

BenBits verkocht in de jaren 70 en 80 als eerste suikervrije kauwgom in Nederland. Dankzij Milan Dontje is BenBits terug: ‘Ik zag veel kansen en besloot ervoor te gaan.’  BenBits scoort een nominatie Coolest Dutch Brands omdat ze nu de eerste plasticvrije kauwgom zijn van Nederland. We spraken met Milan Dontje over het juridische gevecht met Perfetti van Melle dat BenBits won, ambities en de coolness van eigenwijs zijn.
 
De nieuwe generatie BenBits wil de kauwgommarkt veranderen. Hun kauwgom is nu nog uniek, maar ze hopen dat plasticvrije kauwgom zo snel mogelijk de norm wordt. Maar de ambities zijn groter; BenBits steunt de Plastic Soup Foundation en helpt bij acties als World Cleanup Day. BenBits is naast plasticvrij, ook vegan, vrij van kunstmatige zoetstoffen en kleurstoffen en gemaakt van enkel natuurlijke producten. Milan Dontje: 'Vooral trots ben ik op het eigengereide dat we hebben. We zijn eigenwijs en gaan niet met iedereen mee. Dat vind ik cool. Vroeger was BenBits de bom en dat willen we nu weer creëren. Het is gewoon heel gaaf wat we aan het doen zijn.'
 

Lees het hele verhaal in FONK magazine #345

Lees het volledige verhaal met Milan Dontje nu in fonk magazine #345. Heb je geen abonnement? Overweeg dan om je aan te melden om drie maanden gratis kennis te maken. Je ontvangt dan 6 edities waarna je beslist of je fan bent geworden om over te stappen op een jaarbonnement.
 

Coolest Dutch Brands 2022

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het Jaar. De genomineerde merken voeren, elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn in het jaar van hun nominatie positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Ook genomineerd in 2022: The Good Roll, Swapbox, Spoony, Nuud en Yumeko, GO Sharing en nu: BenBits,
 

Sponsors & partners

Hoofdsponsor: ConceptD
Sponsor: Ruwer
Partners: GUC Agency (challenger vlogs), D8 Amsterdam (award design), Massive Music (host halve finale), studio lotte douwes (award realisatie) en Artbox (NFT).