SwapBox als tweede genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2022

23-02-2022 (10:00) - Cool Brands

De tweede nominatie bij Coolest Dutch Brands 2022 gaat naar SwapBox. Wegwerpverpakkingen vervangen door herbruikbare opties om uiteindelijk zo al het andere te elimineren. Dat is de missie van de Amsterdamse startup SwapBox. FONK sprak met co-founder Maurits Last over hun nominatie voor Coolest Dutch Brands, duurzaamheid en marketing. “Alles wat we doen is gefocust op sustainability.”
 
Per jaar gooit elke EU-inwoner jaarlijks 174 kilo verpakkingsafval weg. Tegen 2050 zal de plasticproductie bijdragen aan 13 % van de wereldwijde CO2-uitstoot, waarvan 40 % voor verpakkingen voor eenmalig gebruik. Natuurlijk is karton iets beter, maar wie houdt er nu van om bomen te kappen als we bezig zijn ze te planten. Hergebruiken dus, die verpakkingen. Goed nieuws: volgens de EU móeten levensmiddelenbedrijven in januari 2023 herbruikbare verpakkingen aanbieden. Maurits Last: ‘Niet veel mensen geloofden dat je een bedrijf kunt runnen door te vertrouwen op de consument, maar het werkt.’
 

Lees het hele interview in FONK magazine

Het volledige interview met Maurits kun je lezen in FONK 331. Heb je nog geen abonnement op FONK magazine, maak dan gebruik van de mogelijkheid om drie maanden gratis kennis te maken met de digitale uitgave. Je ontvangt dan 6 edities gratis! Aanmelden kan hier.
 

Over Coolest Dutch Brands

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking 
komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het jaar. De genomineerde merken voeren elk op hun eigen manier sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Aan het eind van het jaar bepaalt de jury van 50 creatieven en strategen welk merk zich Coolest Dutch Brand van het Jaar mag noemen. In de 2022-serie zijn tot nu toe The Good Roll en Swapbox genomineerd.


ConceptD is hoofdsponsor van Coolest Dutch Brands.
Partners Coolest Dutch Brands: Ruwer en MassiveMusic.