Wakuli is de december-nominatie bij Coolest Dutch Brands 2022

30-12-2022 (09:40) - Cool Brands

Wakuli is in 2019 opgericht door Yorick Bruins en Lukas Grosfeld. De twee willen van eerlijke, specialty coffee de standaard maken. Sinds het najaar van 2022 niet meer alleen online te koop, maar nu ook met een eerste winkel in Amsterdam-Oost. ‘Locatie twee komt eraan en met locatie drie zijn we nu bezig.’ Ambitie genoeg dus en dat is voor fonk magazine aanleiding Wakuli als decembernominatie van Coolest Dutch Brands 2022 te selecteren. 

Wakuli verkoopt verse, lichtgebrande, hoge kwaliteit specialty coffee, rechtstreeks van de boer naar de consument. Bonen worden ingekocht bij een selectie boeren en coöperaties in 12 landen en geroosterd in Wakuli’s eigen branderij in Nederland. Zo worden onnodige schakels in de koffieketen omzeild. De koffie wordt direct thuis in de brievenbus bezorgd en sinds 2022 is Wakuli ook te koop in een eigen winkel in Amsterdam.

Yorick Bruins: ‘Het idee is geboren vanuit het feit dat we slechte koffie de wereld uit willen werken. En specialty coffee, dus kwalitatief hoogstaande koffie, de norm maken voor zowel boer als consument. In het kort betekent dat dus dat we ervoor willen zorgen dat niemand meer die slechte rommel uit de supermarkt drinkt. Tegelijkertijd zorgen we dat boeren beter betaald worden en op langere termijn kunnen produceren.’

Het hele verhaal

Het volledige verhaal over deze twaalfde genomineerde in de serie Coolest Dutch Brands 2022 lees je nu in Fonk magazine 354. Wil je het verhaal over Wakuli en Coolest Ducth Brands lezen maar heb je geen abonnement? Bestel dan nu een los exemplaar in de webshop van Fonk magazine. Vergeet niet bij je bestelling #354 te vermelden.

Over Coolest Dutch Brands

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het Jaar. De genomineerde merken voeren, elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn in het jaar van hun nominatie positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Jaarlijks kiest een vakjury van 50 creatieven en strategen uit de twaalf genomineerde merken de Coolest Dutch Brand van het Jaar. Tot nu toe genomineerd in 2022: The Good Roll, Swapbox, Spoony, Nuud, Yumeko, GoSharing, Pieter Pot, BenBits, The Dutch Weed Burger, We Are Eves, Tiny Library en nu als laatste van 2022: Wakuli.

Finale en uitreiking Coolest Dutch Brand Award

De Coolest Dutch Brand Award wordt, in de finale live jury-ronde voor de vakjury en publieksjury die ook kan meestemmen, uitgereikt in LAB111 op 24 mei 2023.

Partners Coolest Dutch Brands

ConceptD is hoofdsponsor van Coolest Dutch Brands 2022. Daarnaast is Coolest Dutch Brands powered by: RuwerMassiveMusiciO - Campus Amsterdam.