Yumeko genomineerd bij Coolest Dutch Brands

19-05-2022 (12:54) - Cool Brands

Yumeko, biologisch en fairtrade beddengoed, wil niet alleen de wereld van het slapen veranderen, maar ook slapend de wereld veranderen. Een fris geluid, dat steeds beter bij de consument landt en daarmee de mei-nominatie van Coolest Dutch Brands 2022 binnensleept. CEO Rob van den Dool: Duurzaamheid staat aan de basis van wie we zijn en wat we doen. Wij hebben diverse keurmerken en liggen onder de loep.'

 
Van Dool vervolgt: ‘Twaalf jaar geleden, toen we begonnen, werden we voor gek verklaard: waarom in godsnaam duurzaamheid voor de slaapkamper, wat een raar idee. We wilden een nieuwe categorie creëren in het merkenlandschap en nu is die categorie er. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland. Wij hebben die rol gepakt en echt wat neergezet.’
 
Het complete interview met Rob van Dool over Yumeko, kun je lezen in FONK magazine #337. Kun je niet inloggen? Kies dan voor voor een gratis abonnement van 3 maanden (6 edities).
 

Coolest Dutch Brands 2022

De redactie van FONK selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het Jaar. De genomineerde merken voeren, elk op hun eigen manier, sustainability hoog in het vaandel. Ze zijn in het jaar van hun nominatie positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product of dienstverlening en weten door intelligente marketing aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Ook genomineerd in 2022: The Good Roll, Swapbox, Spoony en Nuud. Vandaag: Yumeko. 
 

Sponsors & partners

Hoofdsponsor: ConceptD
Sponsor: Ruwer
Partners: GUC Agency (challenger vlogs), D8 Amsterdam (award design), Massive Music (host halve finale), studio lotte douwes (award realisatie) en Artbox (NFT).