Financieel dienstenplatform voor MKB verandert naam in smeGo

Financieel dienstenplatform voor MKB verandert naam in smeGo

08-05-2024 (12:29) - Economisch

Het Europese financieel dienstenplatform SME Finance verandert haar naam in smeGo vanwege de uitbreiding van haar diensten voor succesvolle MKB’s. De fintech, die marktleider is in haar thuismarkt, brengt sinds juni 2023 verschillende financieringsoplossingen uit in Nederland en financierde al miljoenen, onder andere door een samenwerking met het Europees Investeringfonds (EIF).

Bijna een decennium na oprichting is smeGo actief in vier nieuwe markten en is het teamgegroeid van 2 naar meer dan 150 medewerkers in Europa. Inmiddels is er keus uit tien financieringsoplossingen, waaronder leningen voor werkkapitaal, investeringsleningen, kredietlijnen, revenue-based financieringen en leningen met garanties. Deze ontwikkelingen en de aangescherpte visie op de sector heeft geleid tot de naamswijziging.

Bas Vanhorick, CEO van smeGo Nederland, vertelt: ”Onze dagelijkse ambitie is om MKB’s, de ruggengraat van de Nederlandse economie, zo efficiënt en snel mogelijk een impuls te geven met groeifinancieringen door onze expertise in banking en persoonlijke aanpak. Met onze nieuwe naam willen we dat extra kracht bijzetten.”

Toegang tot financiering is een belangrijke zorg voor bedrijven van alle groottes in Nederland. Vooral kleinere bedrijven staan voor aanzienlijke uitdagingen. smeGo groeit in Nederland, en daarbuiten, door zich te richten op gevestigde MKB-bedrijven die vastlopen bij banken terwijl ze financiering nodig hebben voor groei. Het Nederlandse smeGo team heeft in tien maanden tijd al meer dan 15 miljoen gefinancierd met zakelijke leningen, flexibele kredietlijnen en factoring.

Inmiddels zijn 150 financiële adviseurs aangesloten, waaronder gevestigde namen als Credion, Financieringsgilde en Capitalize2day. In Nederland bestaat het team inmiddels uit zes werknemers die veel ervaring hebben in de MKB bank- en fintechsector.

Strategische samenwerking Europees Investeringsfonds

Volgens het Europees Investeringsfonds (EIF) had in 2023 bijna een kwart (24%) van het MKB serieuze moeilijkheden bij het verkrijgen van externe financiering. De eerste vooruitzichten en marktanalyses voorspellen geen grote verandering aan deze situatie. smeGo heeft een strategische samenwerking met het EIF om toegang tot financiering voor MKB's te vergemakkelijken en te verbeteren. Het ‘InvestEU program’ – een fonds van 40 miljoen euro van de Europese Unie– stimuleert en biedt 70% EU kredietgaranties voor investeringen in innovatie-, duurzaamheids- en digitaliseringsprojecten.


Bureaus

Media

Marketing