Anne Frank Stichting vraagt om tolerantie met app

Anne Frank Stichting vraagt om tolerantie met app

16-11-2021 (11:14) - Media

De Anne Frank Stichting lanceert op UNESCO International Day for Tolerance, The Bookcase for Tolerance: een app die het verhaal vertelt van Anne Frank en van vier jongvolwassenen die vandaag de dag te maken hebben met antisemitisme, racisme en discriminatie in de Nederlandse samenleving. De laatste jaren stijgt het aantal meldingen van discriminatie en antisemitische incidenten. Onder het motto #DontHateEducate wil de Anne Frank Stichting intolerantie en discriminatie met hulp van persoonlijke verhalen tegengaan.
 
In The Bookcase for Tolerance app kun je in Augmented Reality de kamer van Anne Frank en die van Dalit, Mees, Kuei en Majd bekijken. Dalit heeft in het dagelijks leven te maken met antisemitisme. Mees wordt als transgender niet altijd geaccepteerd voor wie hij is. Kuei wordt als zwarte vrouw gediscrimineerd om haar huidskleur. En Majd loopt als vluchteling in Nederland tegen vooroordelen aan. Zij nemen je mee in hun wereld en vertellen over hun leven, strubbelingen en hun blik op de toekomst. Ook de Canadese acteur Elliot Page, die zich als trans man vaker uitspreekt voor meer acceptatie en tolerantie, werkte mee aan het project. Hij sprak de voice-over van de teaser in.
 

Herinnering waar vooroordelen toe kunnen leiden

Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting: "'Laat me mezelf zijn', schrijft Anne Frank op 11 april 1944 in haar dagboek. Op diezelfde dag schrijft zij ook: 'Eens zal deze verschrikkelijke oorlog toch wel aflopen, eens zullen wij toch weer mensen en niet alleen Joden zijn!'. De boekenkast, die de ingang van het Achterhuis verbergt waar Anne Frank ruim twee jaar zat ondergedoken, herinnert ons eraan waar vooroordelen en discriminatie toe kunnen leiden. Nog steeds hebben veel jonge mensen hiermee te maken. The Bookcase for Tolerance vertelt hun verhaal. Door gebruik te maken van de kracht van persoonlijke getuigenissen willen we intolerantie en discriminatie bespreekbaar maken en helpen tegengaan."


Hedendaagse verhalen in het Achterhuis

Dalit, Majd, Kuei en Mees ontmoetten elkaar voor het eerst in Anne Franks kamer, waar zij samen elkaars opnames en het verhaal van Anne bekeken. Een bijzondere ontmoeting, waarbij zij ervaringen uitwisselden over intolerantie en het belang van acceptatie in de samenleving. Kuei zegt daarover: "Acceptatie is heel erg nodig. Hoe ver je het ook wegdrukt, uiteindelijk wil iedereen zich geaccepteerd en welkom voelen."

De app en campagne zijn belangeloos bedacht en gemaakt door Innocean Berlin, HAGENS PR, Media.Monks, Massive Music, Johan Kramer, Ted Alkemade, Yvette de Witt en Sven Shrader: Anne Frank House – The Bookcase for Tolerance.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch