BNNVARA in actie voor 1,3 miljoen Nederlanders met #ikredhetnietmeer

20-09-2022 (14:34) - Media

BNNVARA's programma Kassa is gestart met de actie #IkRedHetNietMeer. Het team van Kassa verzamelt verhalen om bij de politiek door te laten dringen dat er vandaag nog actie nodig is om Nederlanders te helpen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen. #IkRedHetNietMeer is dagelijks om 22:50 uur op televisie te zien bij BNNVARA op NPO 1. Ook is er een bijbehorend online platform gelanceerd waar mensen hun verhaal kwijt kunnen.

Met deze actie deelt BNNVARA de situatie van de 1,3 miljoen Nederlanders die er alles aan doen om rond te komen, maar niet meer op kunnen boksen tegen de inflatie, energieprijzen en de hoge prijs van de boodschappen.
 

Honderden verhalen

Amber Kortzorg (Kassa): "De afgelopen weken ontvingen we bij de Kassa-redactie honderden verhalen van mensen die hun huishoudboekje deelden en het (bijna) niet meer redden. Het is belangrijk dat we deze verhalen blijven brengen en het onderwerp bespreekbaar maken. Er mag geen taboe bestaan. Daarom lanceren we vandaag het platform ikredhetnietmeer.bnnvara.nl. Daarnaast onderzoeken we of we mensen die hulp aanbieden en mensen die hulp vragen aan elkaar kunnen koppelen. Een ding is zeker: er is nú actie nodig want wachten op de politiek duurt voor veel mensen simpelweg te lang."
 

Behoefte aan ondersteuning en advies

Op het platform kunnen mensen die het niet meer redden, hun verhaal vertellen. Uit de hoeveelheid verhalen wordt volgens Kassa duidelijk dat het niet alleen gaat om het niet meer kunnen betalen van de energierekeningen of de boodschappen, maar dat er ook behoefte is aan ondersteuning en inhoudelijk financieel advies. Mensen die hulp willen bieden, kunnen ook terecht op het platform. 
 

In gesprek met politici

Amber bezocht afgelopen vrijdag de Tweede Kamer en sprak daar met diverse politici. Niet alleen alle fractievoorzitters, maar ook de ministers Rob Jetten, Carola Schouten, Karien Van Gennip en minister-president Rutte namen het boek met de gebundelde verhalen van mensen die reageerden op #IkRedHetNietMeer in ontvangst. Ook reageerden zij op de vraag wat ze gaan doen om deze mensen te helpen. In de video hieronder is Amber te zien in gesprek met minister-president Rutte.

Bureaus

Marketing

Economisch