Bureau Nazorg biedt slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag hulp

Bureau Nazorg biedt slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag hulp

16-05-2024 (14:07) - Media

Mensen die slachtoffer zijn geworden van grensoverschrijdend gedrag bij de landelijke publieke oproep, kunnen vanaf nu terecht bij Bureau Nazorg voor hulp.

Het bureau is een veilige plek waar medewerkers zich kunnen melden die behoefte hebben aan nazorg en daarvoor niet naar hun eigen (voormalige) werkgever kunnen of willen gaan. Dit kunnen medewerkers en oud-medewerkers zijn van de NPO, de landelijke publieke omroepen, productiehuizen of het facilitair bedrijf, maar ook ZZP-ers, uitzendkrachten en stagiairs.

Het bieden van nazorg is een van de aanbevelingen van de commissie Van Rijn (Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen, OGCO). De NPO en de landelijke publieke omroepen hebben gezamenlijk een plan van aanpak opgesteld dat de acties beschrijft om opvolging te geven aan die aanbevelingen.

Bureau Nazorg werkt onafhankelijk van de NPO en de omroepen en is bedoeld als laagdrempelig luisterend oor en sparringpartner. Via Bureau Nazorg kan ondersteuning worden geboden door experts zoals vertrouwenspersonen, psychologen, coaches en mediators.

Bureau Nazorg is een tijdelijke voorziening voor hen die grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt en waarvoor in het verleden geen of te weinig aandacht is geweest. Meer informatie is te vinden op www.bureaunazorg.nl.

 


Bureaus

Marketing

Economisch