Nederlandse 'Netflix voor christenen' start met crowdfunding

Nederlandse 'Netflix voor christenen' start met crowdfunding

04-06-2024 (13:38) - Media

New Faith Network, een christelijk videoplatform dat is opgericht in Hilversum, is een crowdfunding via CrowdAboutNow gestart om hun ambitieuze groeiplannen te ondersteunen.

In totaal is 250.000 euro nodig voor uitbreiding van serie- en filmaanbod en ledenwerving.

Netflix voor Christenen

New Faith Network is aanbieder van christelijke films en series, begonnen in 2017 vanuit Hilversum, maar inmiddels in 37 landen beschikbaar. Met 24.000 leden in Nederland en activiteit in 35 Europese landen zijn zij binnen een aantal jaar uitgegroeid tot het grootste christelijke videoplatform van Europa. “In eerste instantie lag de focus voor New Faith Network voornamelijk op geloofsopbouwende video’s en artikelen, als aanvulling hierop voegden we op een gegeven moment ook een aantal christelijke films toe. Gelijk zagen we dat mensen daar massaal op afkwamen. Toen wisten we, hier moeten we meer mee doen”, vertelt Machiel Copier, hoofdredacteur van het platform.

Christelijke normen en waarden

Op het platform zijn films over geloofsverhalen en series voor kinderen waarin het geloof op een speelse wijze wordt uitgelegd, te vinden. “Een belangrijk verschil met streamingdiensten zoals Netflix is dat al onze films en series passen binnen de christelijke normen en waarden. We screenen alles volgens heldere criteria, geen seks of vloeken bijvoorbeeld”, aldus Copier.

Crowdfunding voor groei

De ambitie van het platform is om het aanbod van goede films en series uit te breiden in de landen waar ze momenteel actief zijn, dit zijn naast 35 Europese landen ook Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast wil het platform groeien in het aantal leden: “Dit helpt ons om in de toekomst meer films en eigen producties te maken. Hoe meer leden, hoe meer films en series we kunnen aanbieden. Dat maakt het platform in Nederland en het buitenland waardevoller voor onze leden”, vertelt Copier. Inmiddels is 199.000 euro opgehaald, minimaal is 250.000 euro nodig om met de groeiplannen aan de slag te kunnen.  

Beeld: Team New Faith Network


Bureaus

Marketing

Economisch