Non-actief stellen van ON!-voorzitter heeft geen gevolgen voor samenwerking met NPO

Non-actief stellen van ON!-voorzitter heeft geen gevolgen voor samenwerking met NPO

06-08-2024 (13:23) - Media

De situatie bij Ongehoord Nederland heeft geen gevolgen voor de samenwerking met de NPO. Afgelopen weekend is ON!-voorzitter Arnold Karskens op non-actief gesteld vanwege een aantal serieuze klachten over zijn functioneren.

De raad van toezicht onderzoekt de klachten die uit de eigen organisatie komen en heeft in afstemming met de ledenraad besloten Karskens zolang op non-actief te zetten. De ON!-voorzitter heeft per direct zijn werkzaamheden moeten neerleggen.

De beschuldigingen zouden over onder meer het creëren van een "onveilige werksfeer en een angstcultuur" gaan. Daarnaast zouden mensen een "beperking van de vrijheid van meningsuiting" ervaren en zou Karskens "vrouwonvriendelijke opmerkingen" richting vrouwelijke medewerkers hebben gemaakt. Ook zou de dubbele functie van Karskens tot een ongezonde machtsconcentratie binnen de omroep hebben geleid. Hij is zowel bestuursvoorzitter als hoofdredacteur.

Kennismaken met nieuw bestuur

Karskens spreekt op X van "valse en anonieme beschuldigingen" en een "coup". Volgens de raad van toezicht is daarvan absoluut geen sprake.

De NPO laat weten dat de situatie bij ON! geen gevolgen heeft voor de onderlinge samenwerking. "We gaan binnenkort kennismaken met het nieuwe bestuur." 


NU.nl

Bureaus

Marketing

Economisch