René Froger lanceert streamingsplatform Qisum uitsluitend voor Nederlandse artiesten

René Froger lanceert streamingsplatform Qisum uitsluitend voor Nederlandse artiesten

17-05-2024 (10:18) - Media

René Froger lanceert, als één van de initiatiefnemers, het online muziekplatform Qisum. Het platform wil een hub worden voor Nederlandse muziek, dat fans toegang geeft tot muziek, video's en meer van hun favoriete artiesten.

In tegenstelling tot streaminggiganten zoals Spotify en Youtube, richt Qisum zich uitsluitend op Nederlandse artiesten. Artiesten en fans kunnen via het platform een eigen community vormen, zonder de concurrentie van internationale artiesten. 

Qisum zet inclusiviteit centraal en biedt ruimte aan alle mogelijke genres, van mainstream pop tot aan alle denkbare niches. Daarnaast introduceert het platform innovatieve features, zoals de Qisum Academy en unieke videoformats om nieuw talent een podium te geven en interactie tussen artiesten en fans aan te moedigen. 

Met Qisum wil René Froger een verandering teweegbrengen in de Nederlandse muziekindustrie en Nederlandse artiesten weer centraal stellen. Qisum zit momenteel nog in de ontwikkelingsfase en kreeg in september vorig jaar een ‘soft launch’. Met de lancering van het platform voor het grote publiek, is het platform klaar voor de volgende stap. “Dit initiatief komt echt uit mijn hart", aldus Froger.

Ambitieus platform

Froger benadrukt de unieke en ambitieuze aanpak van het platform en onderstreept het belang van samenwerking tussen artiesten, platenlabels, investeerders en fans om Qisum tot een succes te maken: “We bouwen het platform echt samen, met input van gebruikers, artiesten en platenlabels. Dit is geen solo-actie, maar een gezamenlijke inspanning, een gedeelde visie met anderen die geloven in de kracht van Nederlandse muziek. Qisum kan alleen een succes worden als we het met zijn allen doen, van grote gevestigde artiesten tot nieuwe talenten en alles daartussenin."

"We zijn nog niet waar we willen zijn, maar werken er hard aan om iedereen te overtuigen om in te stappen. Als we kunnen delen, kunnen we ook vermenigvuldigen. Als het lukt, zal Qisum straks het grootste en meest complete aanbod van muziekcontent van Nederlandse bodem hebben. Daar gaan we generaties lang iets aan hebben", vertelt Froger.


Bureaus

Marketing

Economisch