RUMAG failliet

RUMAG failliet

30-05-2024 (11:44) - Media

Online platform Rumag is deze week failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. Ook het moederbedrijf, Just Another Media Company is afgelopen woensdag failliet verklaard.

Rumag werd in 2014 opgericht; behalve de website is het platfom ook actief op sociale media. Rumag staat erom bekend dat het tussen alle woorden puntjes zet in plaats van spaties. Inkomsten komen uit de verkoop van onedr meer kleding en mokken en aan samenwerkingen met bedrijven.

Beschuldigd van plagiaat

Tijdens de corona kwam Rumag in opspraak door de verkoop van 'coronakleren' voor het Rode Kruis. Zondag met Lubach uitte kritiek op de actie, omdat niet alle opbrengsten naar de hulporganisaties zouden gaan, zoals was beloofd. Bovendien werd Rumag beschuldigd van plagiaat met teksten, waarop de toenmalige topman van het platform vertrok. Uit het laatst gedeponeerde jaarverslag van het platform over 2021, blijkt dat het diep in de rode cijfers zat en een flink negatief eigen vermogen had. 

Doorstart?

De bij het faillissement aangestelde curator, advocaat Sylvain Caris, heeft via zijn kantoor aan de NOS laten weten dat er wordt gekeken naar een doorstart. Er zouden zich al wel enkele partijen hebben gemeld voor een doorstart. 


NOS

Bureaus

Marketing

Economisch