Speciale TV-uitzending 'Samen voor Marokko' op NPO1

14-09-2023 (16:02) - Media

De aardbeving die Marokko afgelopen vrijdag trof heeft honderdduizenden levens ontwricht. Veel mensen verloren dierbaren, dorpen zijn weggevaagd en de schade is nog niet te overzien. Ook in Nederland, binnen de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap en daarbuiten, voelen we de pijn, het verdriet én de wil om te helpen.

Op initiatief van Nadia Moussaid en Sahil Amar Aïssa slaan VPRO en BNNVARA vrijdagavond de handen ineen voor de speciale tv-uitzending ‘Samen voor Marokko’. In de 55 minuten durende live-uitzending, gepresenteerd door Nadia Moussaid en Khalid Kasem, worden de verhalen van de getroffenen verteld en wordt gesproken over de hulp aan het getroffen gebied. Er is muziek van Nick Schilder en Numidia. De uitzending wordt gemaakt in samenwerking met Het Rode Kruis, om mensen ook de kans te geven te doneren via giro 6868. Dima Maghreb! ‘Samen voor Marokko’ is vrijdag 15 september om 21.30 uur te zien bij VPRO/BNNVARA op NPO 1.

Nadia Moussaid: ‘We moeten iets doen. Mensen zijn alles kwijt, hun leven, hun thuis. Met deze speciale uitzending laten we onze medemenselijkheid spreken en kunnen we iets doen in plaats van machteloos toekijken. Laten we als gemeenschap in actie komen zodat mensen hun leven weer op kunnen bouwen. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje kan bijdragen door de slachtoffers een stem kan geven.’ 


Bureaus

Marketing

Economisch