Elephant en MAXINE uitgeroepen tot NPO 3FM Talent

16-05-2022 (17:01) - Audio

Elephant en MAXINE zijn uitgeroepen tot nieuwe 3FM Talents van 2022. Acts die tot 3FM Talent worden benoemd staan op het punt van doorbreken en kunnen rekenen op uitgebreide support van de radiozender. Eerder waren dat Kensington, Chef’ Special, S10 en Goldband.
 
Momenteel maken MEAU, en Kuzko deel uit van het traject dat 3FM in het leven heeft geroepen om de meest veelbelovende nieuwe Nederlandse artiesten allround te steunen. Zo is de muziek van Maxine en Elephant de komende tijd veelvuldig te horen op 3FM, komen ze langs in de studio voor live optredens, zijn ze aanwezig bij 3FM events en te vinden op de online- en social kanalen van 3FM. 

 

MAXINE

Popzangeres MAXINE schreef eerder vooral muziek voor andere artiesten, maar sinds 2019 brengt ze haar eigen materiaal uit. In de ochtendshow Sanders Vriendenteam vertelde ze dat ze al haar releases voorlopig in twee talen uitbrengt: in het Engels én het Nederlands. MAXINE heeft al een vaste, snelgroeiende fanbase via social media en streaming, maar ze heeft ook een grote fanbase onder de 3FM-dj’s, waaronder supporter van het eerste uur Rámon Verkoeijen: “Ze schrijft al een tijdje songs voor andere artiesten zoals Maan, Ronnie Flex en Pommelien Thijs. Samen met Blanks heeft ze Only Us gemaakt. Een waanzinnige single, waardoor ik echt fan ben geworden en het ben gaan draaien. Let maar op, ze gaat echt een hele grote worden! Super sterke, aanstekelijke pop songs die er in gaan als zoete broodjes.” Op vrijdag 20 mei is MAXINE te zien in de Melkweg, op donderdag 26 mei is ze te gast in het nieuwe NPO 1 muziekprogramma van Matthijs van Nieuwkerk en Ilse de Lange genaamd Pop22.
 
 

Elephant 

De Rotterdamse band Elephant is ontstaan tijdens de eerste lockdown in coronatijd. Desondanks zijn ze uitgegroeid tot een succesvolle groep met een tour langs de grotere en kleinere poppodia en festivals in Nederland. Ze begonnen het jaar al goed als onderdeel van de Eurosonic-Noorderslag-lineup Bij 3FM vielen dj’s als een blok voor hun single Hometown, beginnend bij Herman Hofman en daarna al snel bij Frank en Eva en 3voor12radio. “Elke keer als Frank en ik ‘Hometown’ draaien, komt er een stortvloed aan berichten binnen. Het nummer is een warme, psychedelische deken waar ik graag onder ga liggen”, zegt 3FM-dj Eva Koreman over Elephant. 
 

3FM Trending Talent

Naast 3FM Talent loopt momenteel ook een actie voor beginnend talent; met #3FMTrendingTalent zet 3FM de deur wijd open voor de nieuwste artiesten. De talentenjacht voor opkomende artiesten vindt plaats op TikTok en in de dagelijkse lunchshow van Timur Perlin op 3FM. Muzikanten kunnen een video op TikTok posten met de hashtag #3FMTrendingTalent. 3FM kijkt naar alle TikToks die geplaatst worden met de hashtag en als de video gekwalificeerd is, wordt de video op het eigen kanaal gerepost. Van alle genomineerden beslist de jury, bestaande uit onder anderen MEAU en 3FM-dj Timur, welke deelnemers uiteindelijk door naar de finale gaan. In de finale kan er via 3FM.nl/trendingtalent gestemd worden op het grootste talent. Op maandag 30 mei maken MEAU en Timur bekend wie de winnaar is en te gast is in de show én mag optreden in de 3FM Live Box.