Gratis concerten vanuit Het Concertgebouw op Museumplein

06-07-2022 (09:30) - Audio

Het Concertgebouw organiseert 22, 23 en 24 juli Zomeravonden op het Museumplein. Drie concerten zullen live vanuit Het Concertgebouw op groot scherm te zien zijn op het Museumplein.
 
De concerten zijn onderdeel van de VriendenLoterij ZomerConcerten in Het Concertgebouw, 77 concerten met klassiek, pop en jazz in juli en augustus. Tijdens de Zomeravonden op het Museumplein presenteert Het Concertgebouw een programma met de filmmuziek van John Williams, een klassiek concert met toppianist Alexandre Kantorow én een avond met Broadway-muziek.
 
Waar veel concertzalen in de zomer sluiten opent Het Concertgebouw elke zomer de deuren voor meer dan 75 concerten, de VriendenLoterij ZomerConcerten. Dit toegankelijke zomerfestival omvat naast klassieke muziek ook veel pop en jazz. Op 1 juli openden Nick & Simon samen met het Metropole Orkest de editie van 2022.
 
Nieuw zijn dit jaar de Basement Sessions in de kelder van Het Concertgebouw. Hier is een jazzclub-sfeer gecreëerd met optredens van jong talent in pop, jazz en soul. Dit jaar treedt Het Concertgebouw met de Zomeravonden op het Museumplein voor het eerst buiten de deuren met drie gratis concerten op groot scherm.