Delftse startup wint 10K bij eAwards2022

29-09-2022 (11:12) - Prijzen

Delftse startup Glimp wint 10.000 euro en deelname aan een acceleration programma tijdens de Nederlandse editie van de eAwards 2022. Glimp richt zich op het verbeteren van burn-out herstel, met ademwerk voor thuis onder toezicht van een professionele therapeut.

Glimp vertegenwoordigt Nederland bij de uitreiking van de Global eAwards die eind oktober plaatsvindt in Madrid. In totaal nemen vijftien landen uit Europa en Latijns-Amerika deel aan de finale. De winnaar wint nog eens 60.000 euro en een exclusief acceleration programma van twee maanden. Het acceleration programma van NTT DATA bestaat uit bestaande uit diverse seminars en conferenties.

Criteria en proces

IT- en zakelijke dienstverlener NTT DATA - de organisator van de eAwards in Nederland - was op zoek naar projecten van startups die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven, het oplossen van milieuproblemen door middel van digitale businessmodellen of het intensieve gebruik van technologie. Uit alle inzendingen mocht een selecte groep startups hun project aan de jury pitchen. De vijf startups werden beoordeeld op vier criteria: problem solution fit, product market fit, innovation degree en impact & growth potential. Door middel van een zeven minuten durende pitch moesten de startups de jury zien te overtuigen, gevolgd door een korte Q&A-sessie.

Ademwerk

Glimp bedacht ‘Pebbles’, twee hand-held apparaten die het ademwerk thuis ondersteunen. Hierdoor leren mensen om een gewoonte te maken van mindful ademen door haptische en auditieve feedback. Hierdoor genezen mensen twee keer zo snel van een burn-out dan zonder de therapie.

Geestelijke gezondheid van medewerkers

Daniel Fuster, CEO Nederland bij NTT DATA Europa & LATAM: “De deelnemende startups hebben het ons erg moeilijk gemaakt om een winnaar te kiezen, het zijn allemaal erg inspirerende projecten. Toch is Glimp als winnaar uit de bus gekomen. Het welzijn en de geestelijke gezondheid van medewerkers is een zeer belangrijk onderwerp. Dat zij dit op een interessante technologische manier aanpakken, kunnen wij alleen maar waarderen.”