Wie wint Harpers' Bazaar Women of the Year Awards?

Wie wint Harpers' Bazaar Women of the Year Awards?

24-10-2024 (10:45) - Awards

Harper's Bazaar maakt op dinsdag 5 november, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Amsterdamse Kleine Komedie, de winnaars bekend van de Women of the Year Awards 2024. Er zijn dertien genomineerden: vrouwen die excelleren in hun vakgebied en rolmodel zijn voor vele anderen.

Dit jaar, voor het eerst, vallen alle genomineerden in de prijzen. Allemaal zijn zij 'Woman of the Year' en krijgen zij speciale aandacht in het magazine. Tegelijkertijd viert Harper's Bazaar op deze avond niet alleen haar tienjarig jubileum maar ook haar recente, prestigieuze nominatie voor de Mercur 2024 in de categorie Magazine Mediamerk van het jaar.

Thema humaniteit

Het thema van dit jaar is 'humaniteit'. In roerige tijden is het belangrijker dan ooit de menselijkheid in elkaar te blijven zien en afstanden te verkleinen. In het licht hiervan selecteerde de Adviesraad Harper's Bazaar Women of the Year samen met de redactie dertien vrouwen die ieder in hun eigen vakgebied grenzen hebben verlegd en zich voor anderen hebben ingezet. Vrouwen die niet bang zijn om hun stem en talent te gebruiken voor een rechtvaardiger wereld met meer gelijkheid, diversiteit en inclusie.

De Adviesraad

Speciaal voor de verkiezing van Women of the Year heeft Harper's Bazaars een adviesraad in het leven geroepen. Voorzitter is Bazaars hoofdredacteur Miluska van 't Lam. Ieder van de adviseurs is een autoriteit in haar vakgebied. Naast adviseurs van het eerste uur als uitgever Das Mag Marscha Holman en sociaal entrepreneur Naz Kawan bestaat de Adviesraad uit zangeres en televisiemaker Giovanca Ostiana, Business CEO van Action Hajir Haji, ondernemer en investeerder Heleen Dura-Van Oord, ontwerper en founder van Wandler Elza Wandler, model Gia Bab, presentatrice Simone Weijmans, hoogleraar leiderschap Janka Stoker en actrice Bracha van Doesburg.

Shortlist voor 6 awards

Ieder jaar stelt de Adviesraad Harper's Bazaar Women of the Year nog voor de zomer een shortlist van genomineerden op. Met ingang van dit jaar zijn dus alle genomineerden sowieso al Woman of the Year, maar tegelijkertijd zijn er nog vijf extra Awards te winnen, namelijk: Rising Star, Oeuvre, Internationaal, Dyson Pioneer Award, en de Lancaster Monaco Woman of the Year 2024 Award. De winnaars van deze Awards worden gekozen door de redactie, in overleg met de Adviesraad. De 6e prijs is de Publieksprijs, waarvoor het publiek zijn stem kan uitbrengen. Stemmen was mogelijk tot 21 oktober. Bekendmaking van de winnaars volgt op dinsdagavond 5 november.

Women of the Year  2024

Het evenement is een uitgelezen moment om alle winnaars in het zonnetje te zetten. Extra attractie is een pre-launch van het magazine, met op de cover Woman of the Year 2024, gefotografeerd door de getalenteerde Martika Avalon. Binnenin staat een interview met deze nummer 1, geschreven door journalist Hassnae Bouazza. In de wintereditie van Harper's Bazaar komen ook alle andere winnaars aan bod. Zij werden gefotografeerd door Nicky Onderwater en spraken met Hassnae Bouazza over hun loopbaan en hun lessen.

De dertien genomineerden/Women of the Year 2024 zijn: Ilham Mestour, Joosje Duk, GerdaLentenHavertong, Herna Verhagen, Nasrah Habbibalah, Cynthia Liem, Alejandra Ortiz, Hendrikje Crebolder, Rimon, Nai¨ma Bremer, Annemieke Koster, Ingrid Thijssen, Chafina Bendahman.