Beau van Erven Dorens uitgeroepen tot JFK's Greatest Man 2024

Beau van Erven Dorens uitgeroepen tot JFK's Greatest Man 2024

24-10-2024 (15:09) - Awards

Nederlands geliefd presentator, acteur, producent en schrijver Beau van Erven Dorens is door tijdschrift JFK uitgeroepen tot de Greatest Man 2024. Woensdagavond kreeg hij de award uitgereikt tijdens het jaarlijkse JFK Greatest Man Gala, wat ditmaal plaatsvond in de Ventuno Skylounge in Amsterdam.

Beau van Erven Dorens is al sinds de jaren '90 op televisie te zien. Hij begon zijn carrière als presentator voor verschillende programma's bij Veronica, waaronder voor Big Brother 2. In 2001 kreeg hij grote bekendheid door RTL Boulevard, en sindsdien is hij een vaste waarde gebleven op de Nederlandse tv.

Ook in 2024 weet Beau van Erven Dorens de Nederlandse kijker te blijven entertainen, met zijn huidige talkshow BEAU en zijn programma Casa di Beau. Zijn prominente rol dit jaar als gezicht van Social Deal is niet te missen geweest, waar hij zijn veelzijdigheid als presentator en entertainer volgens JFK absoluut heeft bewezen.

Jeroen Jansen, hoofdredacteur van JFK: "Beau is al ruim twee decennia een vaste waarde in het Nederlandse medialandschap. Hij onderscheidt zich door zijn scherpe en kritische, maar ook sympathieke en ontwapenende manier van televisiemaken. En hij blijft zichzelf uitdagen en vernieuwen."

Beau van Erven Dorens: "Ik was al eens eerder genomineerd en vond het jammer dat ik niet won, maar als ijdel man vind ik het toch een eer. Het is iets leuks en mooi eens mee te maken. Ik denk dan aan Peter R. de Vries, die ‘m ook won — een mooi rijtje om in te staan.’"

Genomineerden

Presentator en satiricus Arjen Lubach wordt dit jaar tweede. Wielrenner Harrie Lavreysen volgt op de derde plek, cabaretier Peter Pannekoek op de vierde plek en journalisten en tevens podcastduo Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman belanden gezamenlijk op de vijfde plek.